Od njih 24, prvih šest je prošlo u sljedeći krug takmičenja. Sljedeće nedelje Željko i Kristina biraju svoje finaliste.

U “X factoru” je počela nova faza takmičenja “kuće sudija” gde će od 24 takmičara dvije epizode biti odabrano samo 12 koji nastavljaju takmičenje. U prvoj epizodi Emina i Kiki imaju težak zadatak da kao mentori izaberu po troje kandidata iz svojih grupa.

Na početku nove epizode vidjeli smo kako su se takmičari grupe “Muškarci do 27″ proveli u Istanbulu, gdje su bili počasni gosti njihove mentorke Emine Jahović Sandal.

U ovoj grupi našli su se: Stefan Koković Aleksa Perović, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, Petar Jojić i Miloš Bajat. Većina takmičara je prvi pu letjela avionom, pa će im ovo uzbudljivo putovanje sigurno ostati u sijećanju. Pošto su ovi talentovani momci proveli nekoliko dana u Istanbulu, vratili su se u srpsku prestolnicu, zajedno s svojom mentorkom Eminom Jahović.

– Kompletno iskustvo vezano za “kuće sudija” je bilo fenomenalno! Drago mi je da su kandidati bili kod mene i zaista nisam željela da njihov prvi dolazak u Istanbul ostane u lošem sjećanju i zato smo odluku donijeli u Beogradu. Naravno, sve mi je bilo lakše kada sam, kao gosta mentora, pozvala svog supruga koji ima bogato radno iskustvo. Mustafa mi je mnogo pomogao u ključnim momentima – rekla je lijepa pjevačica.

Svaki takmičar se predstavio jednom muzičkom numerom, a Emina i njen suprug Mustaf Sandal uživali su u svim nastupima.

Proglašenje rezultata je bilo veoma uzbudljivo posebno u slučaju Harisa Ćate, koji se i rasplakao od sreće.

Iz Eminine grupe “Muškarci do 27″ , u finale “X Factora” plasirali su se: Lukijan Ivanović, Aleksa Perović i Haris Ćato.

– Dugo sam u poslu šoubiznisa i nisam imao prilike da baš često vidim ovakav nivo nastupa. Mislim da si uradio savršen posao – rekao je Mustafa Lukijanu. Emina je bila veoma zadovoljna progresom njenih kandidata.

Kao gosta mentora Kiki je pozvao Skota Milsa, dugogodišnjeg prijatelja i radio – voditelja iz Velike Britanije koji mu je  pomogao da donese ispravnu odluku. Skot je bio oduševljen pjevačkim umjećem pojedinih takmičarki.

– Imaš jako moćan vokal – rekao je Mill Aleksandri Brković koja je nastupala prva pjevajući baladu Jelene Tomašević. Međutim, bilo je i oni koje su njihovog mentora Kikija Lesendrića razočarale!

– Hristina je bila bolja ranije – bio je iskren Kiki. Tamara se predstavila pjesmom Bebi Dol i izmamila je zadovoljan osmijeh svom mentoru.

– Nimalo mi nije bilo lako da donesem odluku ko o ovih sjajnih djevojaka ide u finale. Zaista su se sve djevojke maksimalno trudile. Znam da nije lako nastupati pred samo dva čovjeka. Skot Mils mi je dosta pomogao – rekao je Kiki.

Djevojke su ulazile jedna po jedna da čuju rezultate, bilo je veoma napeto i ubudljivo! U finalu, iz Kikijeve grupe ćete gledati: Tamaru Milanović, Ilmu Karahmet i Aleksandru Brković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.