Sve je teže napraviti pravi izbor budući da smo zatrpani velikim brojem kako domaćih, tako i stranih programa koji se bore za svoj dio medijskog prostora.

Mnogo toga se emituje, a većina emitovanog programa nema neki veliki kvalitet. Ukoliko ste oni koji rado izbjegavaju sapunske opere i serije u kojima je vrhunac zapleta ni sami scenristi ne znaju dok ne vide kako će publika odreagovati, onda će vam se ova naša lista od pet serija, koje nikako ne smijete propustiti, svakako dopasti. Izbor smo napravili na osnovu ličnih stavova, i ocjena gledalaca sa baza filmskih podataka IMDB i baze na našem jeziku, sajta na kome možete naći brojne opise, ocjene i sadržaj serija

1. Očekujete li nestrpljivo jul mjesec? Neki se raduju godišnjim odmorima, moru i plažama, a neki od nas ne mogu dočekati posljednju epizodu jedne od najboljih serija svih vremena „Breaking Bad“, koja je kod nas ne baš tako lijepo prevedena kao „Kad tata poludi“, ili „Na putu prema dolje“. Ako ste ljubitelji srednjoškolske lektire i velikog ruskog majstora pisane riječi – F. M. Dostojevskog, onda će ova serija sigurno biti vaš izbor. Ova drama srušiće sve stereotipe koje možda imate o svojim bivšim ili sadašnjim nastavnicima i profesorima. Iz jednog mediokritetskog života i, dosadne svakodnevnice glavni junak prelazi u svijet potpuno suprotan njegovoj dotašnjoj prirodi. Pratimo fizičke, psihičke promjene profesora hemije Voltera Vajta, čovjeka koji je svoj život mijenja iz temelja i prelazi u svijet kriminala.

2. Samo što nije stigao april. Radujemo se svi jer smo nakon duge i ne baš tako zabavne zime dočekali sunce i proljeće. Za junake serije „Games of Thrones“ ili „Igra prestola“, zima tek dolazi u drugoj sezoni ove epske fantazije. Fantastični svijet, u kojem strašne priče još uvijek mogu postojati u stvarnosti, nemilosrdan je prema našim junacima koje smo ostavili na pragu zime i novih nevolja. Ako niste već, do aprila obavezno pogledajte 1. sezonu ove priče. Pretpremijera je u Dubrovniku, gdje se i snimala druga sezona. HBO daruje neke ulaznice pa budite prvi koji će vidjeti nastavak ove avanture, odgovorite na pitanja iz kviza i osvojite svoje mjesto.

3. Ako se svrstavate u one koji vole SF žanr, paranormalno, teorije zavjere, onda će „Fringe“ svakako biti vaš izbor. Riječ je o seriji koja nastavlja stazama koje su utabali Mulder i Skali, likovi iz nekada popularnog serijala „Dosije X“. I ovjde imamo sličnu priču. Agentica FBI radi na slučajevima koji se ne mogu tako lako razjasniti, a sarađuje sa ekscentričnim naučnikom.

4. Sa martom zemlju su konačno napustili živi mrtvaci. Riječ je svakako o seriji koja vas neće ostaviti ravnodušnim ukoliko ste ljubitelji horora, pogotovo onih priča o zombijima. Međutim, “Walking Dead” je serija koja je sigurno prevazišla taj žanr. Kako će junaci koji se svim silama bore da preživa, ali I da nađu smisao života na zemlji kojoj sada hodaju živi mrtvaci (Alegorično – zar ne?) to uspjeti ostaje nam da saznamo u novoj sezoni.

5. Na kraju preporučujemo vam jednu humorističnu seriju, najsličniju nezaboravnom serijalu “Prijatelji”. Riječ je o seriji “How I Met Your Mother” ili “Kako sam upoznao vašu majku”. Ni mi ni djeca kojima roditelj priča beskrajnu priču još uvijek nismo saznali identitet majke. Naravno to nam i nije toliko važno jer smo se dobro zabavili i iskreno smijali.
Koju god od ovih serija izaberete za naredni period budite sigurni da nećete progriještiti. Svakako nemojte ih gledati sve odjednom , dužni smo da vas upozorimo – OPREZ veoma ZARAZNO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.