Varšava – Svećenik Poljske katoličke crkve Boguslav P. optužen za pedofiliju dok je služio u Bavarskoj i napastvovanje jos dvojice dječaka u Poljskoj spalio se u petak na grobu roditelja a policija je uz njegov ugljenisani leš našla u kući i dugo oproštajno pismo.
Sigurni smo 99 posto da je to njegovo tijelo. Definitivno će reći analize DNK – kazao je za današnju Gazetu viborču Miroslav Buček iz tužiteljstva u Zamosc na istoku Poljske koje je optužilo svećenika za još dva slučaja sekusalnog iskorištavanja maloljetnih, pored optužbe za pedofiliju u Njemačkoj za koju je već odgovarao pred sudom.

Taj 53. godišnji svećenik je prema navodima optužnice za koju su dokaze prikupili policija i tužiteljstvo u Njemačkoj napastvovao više puta tijekom 2004. i 2005. godine jednog 11-godišnjeg ministranta dok je služio u Bavarskoj.

Slučaj su dalje predali poljskim kolegama pošto je poslije te afere svećenik prebačen natrag u domovinu.

Ove sedmice uz to sudjenje poljsko odvjetništvo optužilo ga je i za napastvovanje dvojice poljskih dječaka, 2002. i 2003. Obojica su sada odrasli a policiji su podnijeli prijavu kada su se u medijima pojavile vijesti o suđenju njihovom parohu za pedofiliju u Njemačkoj.

Sve tri optužbe svećenik je porekao a njegovi susjedi i prijatelji novinarima su ove sedmice kazali da je spreman umrijeti od srama i da se plaše da će sebi oduzeti život.

Crkva ga je sklonila iz svih aktivnosti gdje bi mogao doći u susret s maloljetnicima i čekala je presudu civilnih vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.