S obzirom da žene, za razliku od muškaraca, imaju puno više osjetilnih zona, pomoći ćemo vam da ih sve naučite i savladate. Donosimo i objašnjavamo 9 provjerenih erogenih zona.

ženske erogene zone:

Ženski vrat

Vrat je vjerovatno jedna od najerogenijih zona na ženskom tijelu. Strastveni poljupci po ženskom vratu sigurna su ulaznica za dobar seks. Pri tom, treba imati na umu nekoliko stvari, od kojih je jedna da žene ipak ne vole šljive po vratu kao što smo mislili u pubertetu, stoga se kontrolirajte tokom ljubljenja. Također, usne vam trebaju biti vlažne, ali ne toliko da balavite! Prekrijte različite djelove njenog vrata nježnim poljubcima, koristeći djelove oko i iza ušiju za posebnu stimulaciju. Lagano grickanje i dahtanje može dodatno pomoći. Počnite lagano i nježno, a kako se stvari zagrijavaju pređite na strastvenije i “divlje” poljupce koji će “raspaliti vatru”.

Ženske uši

U i oko ušiju se nalaze mnogi nervni završetci koji ih čine ultra osjetljivim na dodir. Koristite jagodice kažiprsta i palca za masiranje krajnjih dijelova ušiju laganim pokretima. Nježno stišćite usne školjke, istražujte predio iza ušiju usnama i jezikom, i duboko ali nježno pušite u njene uši. Nemojte se stidjeti ispuštati uzdahe dok joj grickate i ljubite uši jer to žene naročiti uzbuđuje. Ipak, budite pažljivi da ne pređete tanku liniju između senzualnosti i balavljenja!

Ženske usne

Greška broj jedan koju većina muškaraca pravi (naročito onih u dugim vezama) jeste nedovoljno ljubljena. Većina žena se voli ljubiti i mnoge se žale kako muškarci zapostavljaju ovaj aspekt izražavanja ljubavi i privlačnosti. No, nije dovoljno samo više poljubaca, važana je i kvaliteta. Pokušajte sa primjenom inteziteta (ljubite prvo mekano i nježno, zatim strastvenije, pa potom ponovo usporite). Nakon ljubljenja njenih usana pređite na jagodice, kapke, čelo, nos, vrat i uši. Ako tokom ljubljenja mazite njeno tijelo rukama (što je dobro), pokušajte napraviti pauzu i koncentrirati se samo na poljubce, i dopustite njoj da vam diskretno da do znanja kada da nastavite.

Ženska kosa

Sigurno ste primjetili da se većina žena igra sa svojom kosom? To nije samo posljedica nervoze, one to rade zato što im godi. Velika je vjerovatnost da će isto željeti i od vas. Tjeme može biti veoma osjetljiv na stimulaciju, a pošto ona vjerovatno neće očekivati da ćete tom djelu posvetiti dovoljno pažnje, iznenadite je! Dok je ljubite, nježno joj provlačite prste kroz kosu ili masirajte tjeme. Ipak, krenite polagano, ispitujući teren, jer neke žene imaju fobiju od dodirivanja kose i potencijalnog kvarenja frizure.

Ženske grudi

Ženske grudi su svim muškarcima poznata i zabavna teritorija za istraživanje. Greška koju obično čine jeste pretjerana stimulacija prije nego što je žena zagrijana i spremna. Također, ženske grudi mogu biti naročito osjetljive tijekom menstruacije, pa je u tom periodu svaka pretjerana stimulacija često bolna. Pokušajte sa “manje-je-bolje” pristupom. Dodirujte joj grudi nježno, zatim malo odmaknite ruku, pa opet nastavite. To omogućuje dodatni trenutak isčekivanja koji je naročito erotičan. Stimulacija mora biti nežna i postepena dok se bradavice ne ukrute i ne koncentrirate se isključivo na njih.

Cijela dojka je bogata sa nervnim završetcima i sve grudi (svih veličina) jednako su osetljive na dodir. Tajna je u postepenom pristupu. Dijelovi naročito osjetljivi na dodir uključuju bradavicu i areolu (ružičasti krug oko bradavice). Jedna od najosjetljivijih točaka koja se često ignorira jeste donji dio grudi. Dok joj ljubite i dodirujete grudi pokušajte krenuti iz vana prema unutra, lagano kružeći. Moguće je da će vam partnerica povući ruku ili glavu direktno na bradavice. Ipak ne žurite nego je zadirkujte. Prvo lakim stiskom prstiju opipajte čvrstinu bradavica pa onda krenite stimulirati bilo prstima ili ustima. Važno je imati na umu da neke žene vole grublju igru sa bradavicama dok su ostale vrlo osjetljive i potrebno im je nježno dodirivanje. Otkrijte kojoj grupi pripada vaša partnerica proučavajući njene reakcije.

Ženski perineum

Perineum je dio između vagine i anusa, vrlo osjetljiv za većinu žena i često neistražen. Građena je od tkiva sličnog vaginalnim usnama, te ima dosta nervnih završetaka. Takođe posjeduje onaj element intimnosti koji može biti dodatno uzbudljiv. Većina žena prezire analnu stimulaciju te je stoga morate razuvjeriti da vam je to namjera. Eksperimentirajte laganim dodirivanjem i maženjem. Ovlažene genitalije će vam olakšati posao.

Ženski klitoris

Klitoris se nalazi na gornjem spoju unutrašnjih vaginalnih usana, u vidu malog ružičastog zadebljanja. Ženama pašu različiti nivoi direktne stimulacije klitorisa. Neke obožavaju da ga snažno oralno ili ručno stimulirate, dok je to drugima krajnje neugodno. Možete naići i na one kojima direktna stimulacija nikako ne odgovara. Cilj ipak ostaje isti jer ga možete stimulirati i indirektno, preko vaginalnih usana, što će smanjiti nadražaj. Ako se žena prethodno dovoljno uzbudi kroz predigru, vjerovatno joj direktna stimulacija neće biti nimalo iritantna već izuzetno ugodna. Činjenica je da je velikoj većini žena potrebno poprilično uzbuđenje (pri tom se klitoris napuni krvlju i natekne, nešto poput vašeg penisa) prije nego što krenete sa direktnom stimulacijom klitorisa.

Ženine ostale nježne točke

Evo prostora za izražavanje vaše kreativnosti. Pokušajte sa nježnim ljubljenjem ili maženjem zadnjeg dijela koljena, unutrašnjosti ruku i butina ili dlanova. Žene vole da im se ovi djelovi tijela maze, ljube i ližu. Dajte prednost nježnoj stimulaciji nad grubosti. Mnogi ni ne pretpostavljaju da će kliženje jezika niz unutrašnjost ruku i butina biti toliko erotično! Koža je ipak najveći organ stoga je neumorno istražujte.

Ženska stražnjica

Masaža stražnjice od krajeva prema unutra, prema genitalijama i perineumu biti će vrlo ugodna većini žena. Možete koristiti i ulje za masažu ili baby ulje. Neka vam ovo bude uvod u neku od omiljenih poza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.