Muško-žensko prijateljstvo? Mnogi ljudi u njega ne vjeruje, a kako je i pokazala jedna nedavna studija, takvo prijateljstvo osuđeno je na propast jer jedan od prijatelja uvijek poželi onog drugog odvući u krevet.

Ali bez obzira na sve, savjetnik za veze na portalu Galtime Marcus Osborne pokušava razbiti duboko ukorijenjen mit te smatra da osobe različita spola mogu biti vrlo dobri prijatelji i da su sposobni to prijateljstvo održati. Dakle, ostati prijatelji i ništa više. Evo razloga zbog kojih se ne bi trebali ustručavati na pivo otići – s prijateljem, prenosi Večernji.

1. Muškarci znaju o čemu govore. Imate li problema s partnerom? Žene najčešće traže savjete od svojih prijateljica. No, iako se i ona vjerojatno našla u sličnoj situaciji, žene u principu ne mogu razumjeti muškarce. Isto kao što muškarci moraju priznati da ne razumiju žene na način na koji misle da ih razumiju. I žene bi trebale to priznati. Dakle, za razrješenje problema bilo bi najbolje da se obratite – prijatelju koji će se lakše poistovjetiti sa situacijom vašeg partnera.

2. Lako prijateljstvo. Vaša veza s muškim prijateljem bit će manje dramatična nego s bilo kojom prijateljicom. Žensko je prijateljstvo mnogo dublje i slojevitije, a u tim odnosima postoje i neke zamke. Povrijede li jedna drugoj osjećaje, nastaju veliki problemi. S dečkima je drugačije. Čak i kad među njima postoje velika neslaganja, problemi obično sijevnu pout munje, ali se i brzo smire.

3. Možete naučiti puno o muškarcima. Bliskost s muškim prijateljem omogućava vam ulazak u njihov svijet. Njihovo ponašanje možete promatrati družeći se s njima tako da postanete dio ekipe. One koje su to iskusile znaju da muškarci nisu uvijek najzrelija bića. Na jednostavan ćete način saznati te cijeniti način njihove jednostavne komunikacije u grupi. Razumijevanje kako se dečki druže zasigurno će vam pomoći u ophođenju s ostalim muškarcima.

4. Sjajan način da upoznate nove muškarce. Ako niste u vezi, nema boljeg načina da upoznate ljubav svog života nego upoznajući prijateljeve prijatelje. Vaš će prijatelj biti sretan što vas je upoznao s nekim od njih, a to će napraviti samo ako smatra da je dovoljno dobar za vas. On ponosan, prijatelj isto, a vi ćete dobiti nešto provjereno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.