Kada je proteklog tjedna američka pjevačica Tejlor Svift izvela pjesmu “Ronan” na humanitarnom glazbenom događaju, priča o četvorogodišnjem dječaku Ronanu rastužila je brojne stanovnike SAD.

“Kada je Taylor izvela pjesmu te večeri mislim da nije bilo jedne osobe u našoj kući koja nije plakala” kazala je Maja Tompson u razgovoru za “Daily Mail”. Maja je majka devetogodišnjih blizanaca i sada je ponovno u drugom stanju, sa terminom za porođaj u travnju. Međutim, prošle godine njezin četverogodišnji sin Ronan preminuo je nakon duže borbe protiv raka i baš o njemu je pjevala mlada američka zvijezda.

Nakon što je njezinom sinu ustanovljen rak, Thompson je odlučila svakodnevno piše blog u kojem je otvoreno govorila o problemima s kojima su se suočavali ona i njeni najbliži tijekom borbe protiv opake bolesti.

Čitajući njene tekstove, Svift se zainteresirala za priču. Upoznala se s Ronanovom obitelji krajem prošle godine kada ih je pozvala na svoj koncert. Međutim, Ronan majka nije bila svjesna koliko je priča o njenom sinu utjecala na pjevačicu.
“Sve vrijeme je čitala moje blog i veoma ju je potreslo saznanje da je Ronan preminuo”, priča Maja dodajući da je bila šokirana kada joj je pjevačica javila da je napisala pjesmu inspirirana onim što je pročitala.

“Čim sam čula prve riječi počela sam da plačem”, priča potresena majka objašnjavajući da ju je sljedeći potez pjevačice još više iznenadio. “Ne samo da je skladala pjesmu već me je pitala da li bi bilo u redu da je izvede u nacionalnom televizijskom programu kako bi sakupili novac za oboljele od raka!”
Pesma “Ronan” premijerno je izvedena 9. rujna na humanitarnom koncertu “Stand up for cancer”. Taj događaj okupio je brojne zvijezde a sav sakupljeni prilog namijenjen je borbi protiv raka, a publiku je ipak najviše rastužila pjesma o Ronanu.

Majka i pjevačica napisale su zajedno emotivni tekst pjesme koja je odmah nakon izvođenja dospjela na prvo mjesto liste najprodavanijih pjesama digitalnim putem. Sav prihod od prodaje pjesme namijenjen je borbi protiv raka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.