U jednoj televizijskoj emisiji žene koje su gotovo 40 godina u braku otkrile su odgovor na teško pitanje – kako su znale da je njihov suprug pravi. ‘Jednostavno smo znale’, bio je njihov odgovor.

Isto se pitanje odnosi i na to kako znati kad je pravo vrijeme za reći ‘volim te’.

Provjerite jeste li spremni za taj romantični pomak!
Koji su vaši motivi?

Zašto želite reći ‘volim te'? Ne govorite to dok niste sasvim sigurni. Nemojte misliti da nekoga volite samo zato jer vam se jako sviđa. Poslušajte srce, ono će vam dati odgovor. Ljubav ukazuje na odnos koji nadilazi samo užitke.
Radi li se o ljubavi ili požudi?

Ove dvije stvari čovjeka lako zbune. Ako osjećate uzbuđenje, strast i privlačnost, ali ništa više, riječ je o požudi. Kako bi vaša veza postala ozbiljna, dugoročno gledajući, trebat će vam više od vatre u krevetu.
Jesu li vam namjere čiste?
Prije nego to nepromišljeno izbrbljate dok se mazite u krevetu, provjerite sami sebe. U dosadašnjim vezama vi ste, primjerice, uvijek bili ti koji ste prvi izgovorili ‘volim te’. Suzdržite se. Nevažno je čak koliko snažno to osjećate, promijenite pristup i pričekajte daljnji razvoj svog odnosa. Ako ste brzi na okidaču, kada je u pitanju to veliko priznanje, malo se strpite i pričekajte šest mjeseci prije nego to izgovorite.

Što osjeća druga strana?

Jeste li emotivno na istoj razini i idete li u istom smjeru? Morate biti sigurni da vaš partner misli ozbiljno s vama. Razmislite u kojoj fazi je vaša veza prije nego krenete urezivati svoja imena u koru stabla u obližnjem parku.
Savjet za usporene

Treba li vam šest mjeseci, godina dana ili čak i više da otkrijete svoje prave osjećaje, možda vam je potrebna drugačija procjena. Ako je jedino što možete pružiti vrijeme, ali ne i srce, te ne želite obaveze, onda to i priznajte. To je u redu i to ne samo prema vama, nego i prema drugima.

Čak i uz savjete iz ovog kratkog vodiča, ne može se sa sigurnošću odrediti kad je u redu reći ‘volim te’.

U načelu se radi o procjeni gdje vidite sebe, a gdje je u svemu tome vaš partner, a potom i o procjeni rizika da izgovorite te dvije slatke riječi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.