Zvuči vrelo i romantično. Ipak, mnogi se pitaju koliko je to sigurno. Stručnjaci tvrde da nema razloga za brigu. Voda i pijesak su sami po sebi čisti, osim ako ih ljudi svojim nemarom u međuvremenu nisu zagadili …

U samom startu prvo ćemo razriješiti dilemu je li voda i pijesak ulaze u sve tjelesne otvore. Odgovor je – apsolutno da! Dakle, ako vodite ljubav u vodi računajte da će se ona naći u vagini, a ista stvar je is pijeskom. Ipak, unatoč tome, razloga za brigu uglavnom nema.

Seks u vodi
More, rijeke, jezera kao i obala, dakle, pijesak ili šljunak, sami su po sebi čisti i nema razloga da se ne prepustite tjelesnom uživanju. Ako vi i partner nemate genitalnih infekcija, mala je vjerojatnost da ćete ih pokupiti iz vanjske sredine. More je vrlo čisto i virusi u njemu ne mogu opstati. Bakterija može imati, prvenstveno fekalnih, ali samo ako je u blizini kanalizacijski odvod i ako voda nije pročišćena kao što bi trebalo -” Ginekolog Luka Anđelić dodaje da se, ako ste u prilici, unaprijed raspitate da li u blizini ima kolektora.
Na obali pijesak može biti manje čist od mora, samo zbog toga što ga kontaminiraju životinje i ljudi. Jedan veći peškir rješava ovaj problem.

Važnije je s kim vodimo ljubav nego gdje ćemo to raditi. Kondom je najbolja zaštita, naravno, ako nije u pitanju stalan partner. Treba napomenuti da se prezervativ u slanoj i slatkoj vodi ponaša isto, dakle, more ga ne može nagristi. Također u vodi ne bi trebalo da spadne, ali nije na odmet ponijeti i rezervni – savjetuje dr. Anđelić.

Seks u bazenu
Voda u bazenu je također sigurna za seks, naravno, ako se pravilno održava, kao što bi trebalo. Ipak, bazeni znaju biti manje čisti u odnosu na more ili rijeku, a to naročito vrijedi za tople, termalne vode u banjama. Ove vode griju se do temperature tijela iu njoj, osim bakterija, mogu opstati i virusi, i to dosta dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.