Ukoliko imate trosjed, fotelju ili kutnu garnituru, koji su davno odslužili svoje, osvježite ih bez velikih ulaganja. Nabavite šarene jastučiće, dekorativne tkanine i pokažite svoju kreativnost.

DISKRETNA PROMJENA
Ako želite uljepšati svoj dom bez velikih zahvata i ulaganja, kupite nekoliko metara raznih dekorativnih materijala i presvucite sve jastučiće. Od jednog metra platna ili mebl štofa širine 1,40 m možete napraviti tri jastučića. Pustite mašti na volju i pokažite svu svoju kreativnost. Možete kombinirati različite uzorke, da spajajte nespojivo, ali ćete dobar učinak postići i jastučićima koji se koloristički utapaju u sofu ili trosjed.

PRUGE SU U MODI
Za novi prekrivač za francuski krevet kupite materijal za dvije dužine kreveta, a najviše ćete uštedjeti ako kupite mebl-štof ili dekor-platno na mjeru. Tapetar će vam za male novce sašiti prekrivač i nekoliko jastučića, a ako se dobro snalazite za strojem, to možete učiniti i sami. Napominjemo da su ove sezone u modi tople boje i prugasti uzorci, ali vi, naravno, možete se odlučiti i za neku drugu šaru.

NIJE SVAKO PLATNO ISTO
Navlake za trosjed ili jastuke možete sašiti od amerikan platna u neutralnoj bež boji ili od tapetarskog kepera koji se pravi u svim bojama. Amerikan platno morate namočiti prije šivanja jer se skuplja do 10 posto, a tapetarski keper ne morate, jer je postojaniji.
Ako volite izazove, probajte sašiti lazy bag, super udobnu fotelju. Za nju vam je potrebno 4-5 m. materijala širine 1,40 i dva-tri vreće sjeckanog spužve.

PRVO RIJEŠITE DILEMU
Presvući staru garnituru za sjedenje ili kupiti novu?
Presvlačenje namještaja danas nije tako skupo kao nekada, pa o tome vrijedi razmisliti. Stari trosjedi, dvosjedi i kutne garniture često imaju znatno kvalitetniji unutarnji kostur od bilo kojeg novog komada, pa je investicija više nego opravdana. Na tržištu postoji veliki izbor mebl-štofova, dekor-platna i drugih materijala najrazličitijih boja i uzoraka kojima možete osvježiti namještaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.