FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
posljednja izmjena:
09-Feb-2012 21:30  

Tri sestre

Predstava Narodnog pozorišta Tuzla

clanak Narodno pozorište, Tuzla
-

Autor: Anton Pavlovič Čehov
Režija: Admir Glamočak
Scenograf i kostimograf: Lejla Hodžić
Igraju: Dalibor Brkić, Jasminka Pašić, Elvira Aljukić, Ivana Perkunić, Ivana Soldar, Elvis Jahić, Nedim Malkočević, Siniša Udovičić, Adnan Omerović, Edis Žilić, Nikolina Baškarad

Režiser Admir Glamočak nekoliko puta se okušao u režiji komedija, a njegov rad svaki put je kulminirao odličnim prijemom kako kod teatarske publike, tako i kritike.

˝Tri sestre su Čehov klasik. Ovaj tekst nas zanima danas jer se bavi problemima i životom kakav svi mi danas živimo. Vrlo je dobro što imam mladu glumačku ekipu. Svi su spremni i voljni za rad. Za sada nam je lijepo, radimo, a šta će biti na kraju vidjet ćemo˝, rekao je Glamočak.

Ansambl ove drame obogatio je i mladi glumac Siniša Udovičić, a kojem je pripala uloga Tuzembaha. Prema njegovim riječima dobro je da radi sa Admirom Glamočakom.


˝To je veoma bitno za mene prije svega jer je Glamočak profesor, glumac, alim ponekad i režiser. Volim raditi sa ljudima koji su profesori i koji imaju takav pristup materijalu. Do sada nismo imali mnogo proba pa da mogu neke posebne utiske reći, ali mogu reći da je atmosfera radna poprilično dobra. Dobro se svi slažemo jer se znamo i privatno, tako da je za sada sve super˝, istakao je Udovičić

Predstava

Tri sestre je praktično savršena predstava. To je jedan od malog broja književnih djela koji, uz to što se drži podalje od estetskih i socijalnih trendova, uspijeva stalno održati svoje mjesto u svijetu pozorišta. Anton Čehov, autor, doktor i dobar poznavalac ljudske prirode, napisao je ovu izuzetno preciznu, živahnu i komičnu priču o ljudima u potrazi za srećom na koncu dvadesetog vijeka. Čehov je svojstveni "događaj" koji ti dopušta da u njega uđeš.

Gledali ste ove predstavu? Napišite komentar:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
Repertoari pozorišta:
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Sve predstave BNP-a Zenica:
Fb preporuke: