FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
Veličina žene, piše Ajla Kurtović
. . . a u zoru je budi najslađi zvuk osvete. Telefon zvoni a njegov pokajnički glas sa druge strane žice, i u tom trenutku shvati da joj to više ništa ne znači
Veličina žene, piše Ajla Kurtović

Sama veličina žene je vidljiva u načinu na koji pada i načinu na koji ustaje.  
Veličina žene Sama veličina žene je vidljiva u načinu na koji pada i načinu na koji ustaje. U trpljenju poraza i gaženju ponosa onda kada je to potrebno. I kada pored sve boli nanešene od strane voljene osobe u grad sa prijateljicama našminkana izađe, i kada se smije i pjeva.

Žena kad zavoli dalje od dva prsta ne vidi, laži trpi, uvrede i prevare. Ponekad zna biti toliko glupa da zaboravi koliko zaista vrijedi. U ljubavi daje sve od sebe, pola srca nije više njeno a ne dobije niti pola od toga koliko zaslužuje. Svu nesreću ovoga svijeta trpi da bi kraj njega ostala, što samo pokazuje koliko je jaka i čvrsta da izdrži.

Promjene u njegovom ponašanju su očite ali njoj su oči zatvorene, bori se za nešto što je nemoguće. I dok joj on laže, ona se pravi da mu vjeruje iako ni sama ne zna zašto to radi.

Malo po malo samopouzdanje gubi, sama se sebi zgadi, djevojku svaku krivo gleda. Pa polako dođe vrijeme kada pored svake dobre volje ne može više da izdrži ali ona i dalje samo trpi i trpi. Potajno u kući plače proklinjući dan kada ga je upoznala. Bol postaje neizdrživa, ne boli je više ljubav koju je osjećala, ostaje samo razočarenje i nakon toga je najjača i nepobjediva. I tek tada shvati koliko vrijedi i koliko je sama sebi lijepa i da je muškom gadu od nje bolja bila i brkata i debela, svakakva.

Na kraju iz toga izlazi kao pobjednica dok gad noću pije, a u zoru je budi najslađi zvuk osvete. Telefon zvoni a njegov pokajnički glas sa druge strane žice, i u tom trenutku shvati da joj to više ništa ne znači.
U tome je veličina žene.

Momci, dok gledate druge djevojke da li ste se ikad zapitali koliko bi njih „život dalo“ za vašu djevojku? 

Čitaonica Ajle Kurtović
objavljeno: 20-Feb-2011 1:55;
Svi tekstovi Ajle Kurtović
Zašto pokušavamo da prestignemo sudbinu?
Leti svoj let!
Barbike i pepeljuge
Muškarac i pas, isto je?
Ah, ta dva svijeta!
Veličina žene
Vaši komentari:
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
Čitaonica / Posjetioci pišu:
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: