FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

 

Suha koža je jako osjetljiva i iritira se sa lakoćom, zato joj treba pružiti potrebnu njegu kako ne bi izgledala umorno i beživotno
Savjeti za njegu kože
Imate li suhu kožu? Evo nekoliko savjeta za njegu kože kako bi izgledala uvijek savršeno.
Suha koža je jako osjetljiva i iritira se sa lakoćom, zato joj treba pružiti potrebnu njegu kako ne bi izgledala umorno i beživotno.
Poznata nam je važnost dobre hidratacije, zbog čega treba da pijemo mnogo vode, ali pored toga ima i drugih savjeta koje možemo da slijedimo kako bismo imali hidratiziranu i blistavu kožu, kako na licu tako i na ostatku tijela.
Što se lica tiče, za suhu kožu preporučujemo slijedeću vrstu njege:
  • Koristiti dnevnu hidratantnu kremu i za noć specijalnu noćnu (gušću), pogotovo za područje oko očiju.Koristiti blage losione za skidanje šminke.Ne koristiti adstringente sa alkoholom, zato što isušuju kožu.Piti mnogo vode.Uzimati prehrambene dodatke.Koristiti uvijek kremu sa zaštitnim faktorom.

Što se tiče kože na tijelu, najčešći uzroci suhoće su:

  • Korištenje vruće vode tokom tuširanjačesto plivanje u bazenimaNagle klimatske promjene (pogotovo jako hladne i suhe klime) Nekorištenje kreme nakon tuširanja.Starost također doprinosi, jer kako godine prolaze, lojne žlijezde smanjuju proizvodnju prirodnih ulja.Korištenje jakih ili iritantnih proizvoda za kožu (npr. neki sapuni ili mirisi) pogoršavaju situaciju.Klima uređaji i grijanje.

Zbog toga, najbolje metode za sprječavanje sušenja kože su vrlo jednostavne. Predlažemo Vam sljedeće:

  • Nanijeti uvijek hidratantnu kremu (bolje je da nema mirisa) nakon tuširanja.Izbjegavati tuširanje sa vrućom vodom.Piti mnogo vode (poznatih 8 čaša)Izbjegavati koristiti iritantne proizvode. Koristiti sapun za suhu kožu koji ne sadrži miris.Zimi se koža više suši i zbog toga je jako bitno zaštititi je sa kremama, u ovom slučaju naročito kožu na licu i na rukama, zato što su najviše izložene hladnoći.Kad god možete (jednom sedmično bi bilo idealno) uradite piling Vašeg tijela kako bi pomogli koži da se brže obnovi.

No+vello (Pehlivanuša 2 i Zmaja od Bosne 52A) brine o njezi Vaše kože i radi toga raspolaže sa svojom vlastitom paletom hidratantnih i zaštitnih proizvoda kao što je Hidrozaštitna Emulzija, koja sadrži Aloe Vera i Rosa Mosqueta, prirodne supstance koje su po svojim regenerativnim karakteristikama idealne kako za kožu lica tako i za kožu tijela.

S druge strane, i naročito za lice, Facijalni Revitalizirajući Fluid sa vitaminom C hrani kožu i oporavlja je od štetnih efekata koje je pretrpjela tokom dana.

objava: infoBAR magazin
4-Jun-2011 9:47;
Izdvojeno:
barometar

RTP plus - Resistance Training Program

barometar

Često nošenje visokih potpetica skraćuje Ahilovu tetivu, i zato se preporučuju vežbe istezanja ove tetive pre i posle nošenja cipela sa visokom štiklom.

barometar

Miris lavande ili topla šoljicaa kakaa poznati su kao metode opuštanja prije spavanja. No novo istraživanje pokazuje da su višnje najbolje rješenje za ljude koji ne mogu lako zaspati ili se bude prerano.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: