FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Šta je hirzutizam i kako riješiti prekomjerni rast dlaka!?

Tehnike fotoepilacije postižu estetsko poboljšanje ovog procesa, smanjujući između 80 i 90 posto prisutnih dlaka
Šta je hirzutizam i kako riješiti prekomjerni rast dlaka!?
Hirzutizam je pojava dlakavosti kod žena na tzv. androgen - senzitivnim područjima (nausnica, obrazi, brada, oko areola dojki, grudi, središnja linija trbuha, itd.), tj. mjestima gdje se dlake kod žena normalno ne pojavljuju, a kod muškaraca se normalno nalaze i predstavljaju sekundarnu seksualnu karakteristiku muškog pola..
Šta je hirzutizam i kako riješiti prekomjerni rast dlaka!?

Procjenjuje se da između 5-15% žena mogu imati ovaj poremećaj tokom svoga života. žene koje pate od hirzutizma, svjesne su pogoršanja njihovog kvaliteta života, sa značajnim psihološkim uticajem, kao i gubitkom samopouzdanja i povjerenja u same sebe.

Prvo što se treba raditi u ovakvim slučajevima jeste otići kod doktora kako bi se dijagnosticirao njegov uzrok. Najčešći uzroci koji dovode do hirzutizma su: sindrom policističnih jajnika, poremećaj nadbubrežnih žlijezda ili hipofize.

Tehnike fotoepilacije postižu estetsko poboljšanje ovog procesa, smanjujući između 80 i 90 posto prisutnih dlaka, iako taj proces zahtijeva posebnu njegu i nadzor kojem je potreban program održavanja, ali koji u konačnici daje odlične rezultate.

Na ovaj način, fotoepilacija na ovim područjima postiže da žene sa ovim problemom, koje su imale probleme sa manjkom samopouzdanja, mogu se ponovo osjećati zadovoljno svojim novim izgledom.

infoBAR preporučuje specijalizovani centar za fotoepilaciju u Sarajevo Nomasvello, koji se nalazi na dvije lokacije: Pehlivanuša 2 i Zmaja od Bosne 52A. Također, sve mostarke ćemo obradovati informacijom da se Nomasvello uskoro otvara i u Mostaru.

objava: infoBAR magazin
31-May-2011 13:49;
Izdvojeno:
barometar

RTP plus - Resistance Training Program

barometar

Često nošenje visokih potpetica skraćuje Ahilovu tetivu, i zato se preporučuju vežbe istezanja ove tetive pre i posle nošenja cipela sa visokom štiklom.

barometar

Miris lavande ili topla šoljicaa kakaa poznati su kao metode opuštanja prije spavanja. No novo istraživanje pokazuje da su višnje najbolje rješenje za ljude koji ne mogu lako zaspati ili se bude prerano.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: