FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
19-Dec-2011 10:55 

Oporavite stopala od štikli

clanak

Visoke potpetice


Često nošenje visokih potpetica skraćuje Ahilovu tetivu, i zato se preporučuju vežbe istezanja ove tetive pre i posle nošenja cipela sa visokom štiklom.


Da bi nošenje visokih potpetica bilo što prijatnije i bezbolnije, posebno za vreme praznika, preporučuju se vježbe istezanja Ahilove tetive i listova prije i poslije nošenja potpetica, jer često nošenje izaziva skraćivanje ove tetive.

Oslonite se rukama na zid, noga je ispred noge, pa rukama "gurajte" zid nježno rastežući listove i tetive u zadnjem dijelu stopala. Leđa su prava, a kukove gurajte prema zidu dok ne osjetite napetost u ispruženoj nozi. Ahilovu tetivu istežite u istom položaju, ali savijte koljeno ispružene noge. Radite vježbu 10-30 sekundi, ili dok napetost ne popusti.

Za stopala su naročito dobre i "vježbe abecede", jer učvršćuju zglobove i povećavaju pokretljivost. Dovoljno je da ocrtavate slova pomjerajući samo stopalo i zglob. Radite vježbu bosi tako što ćete jednom nogom stajati na podu, a drugu podignete i palcem iscrtavajte slova po vazduhu. Tako ćete naučiti i da održavate ravnotežu i da istežete mišiće.

Ipak, najvažnije je da ograničite vrijeme nošenja potpetica i da kupite odgovarajuću veličinu.

B92

Izdvojeno:
barometar

RTP plus - Resistance Training Program

barometar

Često nošenje visokih potpetica skraćuje Ahilovu tetivu, i zato se preporučuju vežbe istezanja ove tetive pre i posle nošenja cipela sa visokom štiklom.

barometar

Miris lavande ili topla šoljicaa kakaa poznati su kao metode opuštanja prije spavanja. No novo istraživanje pokazuje da su višnje najbolje rješenje za ljude koji ne mogu lako zaspati ili se bude prerano.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: