FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
24-Oct-2011 13:49 

Sajam lijepih stvari
modamo.kreARTiva!

Vašar u Puračiću, Foto: Chupo i Huka
Projekt koji će promijeniti domaće tržište
Uzbudljive vijesti stižu iz Modamo kreativne radionice! Svi oni s vještim okom za detalje i spretnim rukama, koji se vole izražavati kroz izradu i ukrašavanje nakita, torbi i drugih modnih dodataka, figurica, predmeta za svakodnevnu uporabu ili pak svoju kreativnost usmjeravaju u slikarstvo, kiparenje i fotografiju – napokon će dobiti priliku predstaviti svoj rad široj javnosti.
Modamo.kreARTiva naziv je projekta koji je nastao u uredništvu prvog bh. modnog portala Modamo.info, s ciljem isticanja i promicanja stvaralačkog duha koji se u našoj maloj zemlji tako često zatire. Dizajneri nakita, torbi i drugih modnih dodataka, produkt dizajneri, grafički dizajneri, kipari, slikari i fotografi, koji nose predznak bosanskohercegovački, svoje radove široj javnosti imaju priliku predstaviti na izložbenom i prodajnom sajmu modamo.kreARTiva, sajmu lijepih stvari.

Modamo.kreARTiva ima i humanitarni karakter. Sve prihode od ulaznica, koje će stajati simboličnu 1 KM, darovat ćemo Gradskoj knjižnici u Mostaru, a nastojat ćemo motivirati i sve posjetitelje da svoj doprinos oživljavanju knjižnice daju tako što će darovati jednu rabljenu knjigu iz vlastite zbirke.
Modamo.kreARTiva ima misiju pokazati da u našoj zemlji postoji mnoštvo mladih, kreativnih i izuzetnih ljudi, koji stvaranjem i izradom lijepih stvari zaslužuju pozornost, te da njihovim proizvodima zasigurno treba dati prednost pred onim uvoznim.

Ukoliko želite biti dio projekta modamo.kreARTiva na bilo koji način, kreartiva@modamo.info je adresa za vas.

Sajam će se održati 10. i 11. prosinca 2011. godine u Mostaru, u prostorijama HD Herceg Stjepan Kosača, a ukoliko ste se prepoznali među gore navedenima, upute za prijavu ćete naći na stranici kreartiva.tumblr.com.
Nemojte oklijevati i svoju prijavu pošaljite već danas!

infoBAR magazin
24-Oct-2011 13:49;
Izdvojeno:
barometar

Novinarka i reporterka TV1

barometar

„Sarajevo Salsa Congress„ svake godine pruža nezaboravan plesni spektakl.

barometar

Moja Utopia.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: