FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
"Zauvijek" novi singl Daha ljubavi
"Zauvijek" novi singl Daha ljubavi
U petak, 24.06.2011. godine Ansambl „Dah ljubavi“ je objavio novi singl - „Zauvijek“.
Ovim singlom, za koji se uskoro snima i video spot, „Dah ljubavi“ najavljuje nastavak rada nakon tri godine od izdavanja prvog studijskog materijala u izdanju „Hayat produkcije“. Novim singlom, „Dah ljubavi“ nas podsjeća na sve vrijednosti koje su nam potrebne da bismo bili sretni „Zauvijek“!
„DAH LJUBAVI“ – „ZAUVIJEK“
Muzika: M.Bajraktarević
Tekst: L. Adilović-Terović
Aranžman: „Dah ljubavi“
Ton majstor: Z.Šahinović
Mix i mastering: Studio „Šišmiš“ Zagreb
Ansambl "Dah ljubavi"
osnovan je u maju mjesecu 2006. godine u cilju afirmacije duhovne muzike naroda BiH, sa akcentom na duhovnu muziku islama. U svojoj interpretaciji članovi ansambla pokušavaju univerzalnu poruku duhovne pjesme prilagoditi savremenom slušaocu, te u kompozicije unose elemente popularne muzike, a tradicionalne melodije aranžiraju na temelju polifonije i klasične harmonije

Zašto Dah ljubavi? Postoji priča po kojoj svaki čovjekov uzdah sa sobom nosi dobro ili zlo. Od svakog daha koji izađe sa lijepom mišlju, ispunjen ljubavlju, Bog stvara neko dobro koje je na usluzi ljudima! Polazeći od toga da je ljudsko srce najvažnije i najsvetije, privukla nas je univerzalnost „daha ljubavi“ iz ove priče, te smo ovo ime odabrali kao opis onoga ćemu svaki čovjek teži - željeti dobro svakom živom biću! Trudimo se da svaka riječ, svaki ton, svaka kompozicija bude samo način da ova priča zaživi među ljudima, jer bez nje nema vrijednost ono što nazivamo umjetnosću! Umjetnost „Daha ljubavi“ pjeva o umijeću poštivanja svakog!

Od svog osnivanja ansambl je zabilježio niz uspješnih nastupa od kojih se izdvajaju: učešće na manifestaciji "Mošus Pejgamberov" (2006, 2007, i 2008 godine), koncerti u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica uz pratnju Kamernog simfonijskog orkestra i hora Zenica (2006, 2007, 2008.), humanitarni koncerti za centar "Izlaz" (centar za borbu protiv ovisnosti o drogama). Posebno mjesto za ansambl predstavljaju solistički koncerti, održani 19.01.2007 godine u velikoj dvorani Doma vojske Federacije i koncert u BKC-u Sarajevo, održan 30.05.2008. Ansambl se pridružio velkom orkestru "Udruženja za promociju duhovne muzike naroda u BiH Dah ljubavi", te učestvovao u realizaciji koncerta "Bajram ide Bajramu se nadam" koji se održao u dvorani Mirza Delibašić - Skenderija 30.09.2008.

Osim nastupa širom Bosne i Hercegovine, „Dah ljubavi“ je održao solističke koncerte u Švicarskoj (Appenzzell i Sion), solistički koncerti u Austriji (Graz, Beč i Linc), solistički koncert u Njemačkoj (München) i solistički koncerti u Turskoj (Istambul), i solistički koncert u Crnoj Gori (Podgorica-Tuzi)

Od samog osnivanja ansambl je surađivao i stekao prijateljstva sa mnogim ljubiteljima duhovne muzike koji takođe na sebi svojstven način doprinose njenoj afirmaciji. Izdvaja se: žneski hor „Gazel“ i „Kewser“, hor „Feth“, hor „Bedem“, hor „Hazrti Hamza“ , hor Gazija iz Bužima i hor Sejfullah kao i solisti: Eldin Huseinbegović, Hfz. Burhan Šaban, Edin Pandur, Mensura Bajraktarević, Šerif Delić, Miralem Babaić, Zeid Šoto, Enes Ukić, Nedžla Kovačević i mnogi drugi.

objava: infoBAR magazin
25-Jun-2011 14:26;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: