FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Svjetska elita na Papayinom ljetnom festivalu

Komentarisi na forumu
Veliki iskorak kojeg PAPAYA po prvi put radi odnosi se na prvi nastup sa bendom kojeg će CHICANE ekskluzivno izvesti po prvi puta

Svjetska elita na Papayinom ljetnom festivalu

Svjetska muzička elita nastupa na tradicionalno najpopularnijem Papayinom ljetnom festivalu, gdje nastupaju CHICANE LIVE!, MARKUS SCHULZ, FREEMASONS, DIRTY SOUTH I DR.
Svjetska elita na Papayinom ljetnom festivalu Prošlogodišnji NOKIA presents PAPAYA DAY & NIGHT novaljski klub PAPAYA u četiri dana posjetilo je više od 25.000 ljudi. Bogata historija ovog Papayinog najstarijeg muzičkog festivala seže od 2005.g. koji je tada trajao čak 10 dana. Danas, za NOKIA presents PAPAYA DAY&NIGHT slobodno možemo reći da je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih omladinskih brendova u svijetu.

O posljednjem festivalu pisali su ugledni mediji iz Britanije poput BBCija, Dj Maga, Mixmaga, Daily Star, Music News, Ryain air magazina, The Guardiana i dr. Najbolji DJ svijeta, Nizozemac Armin van Buuren je nakon nastupa na NOKIA presents PAPAYA DAY&NIGHT festivalu na svom twitter profilu kojeg prate milioni fanova napisao koliko je oduševljen klubom PAPAYA i pozitivnom energijom koja ovdje vlada. DJ zvijezde Armin Van Buuren, Calvin Harris i Ferry Corsten, britanska klupska atrakcija duo Freemasons te Funkerman u četiri su dana rasplesali više od 25.000 gostiju Festivala NOKIA presents PAPAYA DAY & NIGHT. OVE godine festival će krasit ponovno krema izvođača, a imena koja su zasad potvrđenu su:

13/07 čEKA SE POTVRDA!
14/07 CHICANE LIVE!


15/07 MARKUS SCHULZ


16/07 FREEMASONS (AFTER BEACH)
DIRTY SOUTH (NIGHT SESSION)

Veliki iskorak kojeg PAPAYA po prvi put radi odnosi se na prvi nastup sa bendom kojeg će CHICANE ekskluzivno izvesti po prvi puta, i to baš na festivalu sa najvećom tradicijom.

CHICANE u PAPAYU dolaze sa sveukupno 10 članova benda, a popis instrumenata i opreme iz ugovora govori da će ovaj nastup biti nešto zaista posebno. Šlag na tortu sigurno će biti i iznenađenje koje PAPAYA čuva za samo otvorenje festivala 13. jula, a čije će te ime saznati u narednih mjesec dana. U petak 15. jula na Dj pozornici pojaviti će se po drugi put amerikanac Markus Schulz, koji je nakon prošlogodišnjeg fenomenalnog nastupa jednostavno morao biti potvrđen. Tradicionalno, najveći popodnevni tulum isključivo pripada sad već pravim Papayinim ambasadorima, britanskom dvojcu Freemasons-ima koji i ove godine nastupaju na zadnjem danu festivala - U subotu 16. jula. od 16h rezervirajte svoj dan u kalendaru za najbolju poslijepodnevnu zabavu. NOKIA presents PAPAYA DAY&NIGHT u subotu 16. jula u večernjim satima zatvorit će sjajni DIRTY SOUTH kojem je ovo treći nastup u Papayi.

ULAZNICE ZA NOKIA presents PAPAYA DAY & NIGHT KUPITE U SUSTAVU EVENTIM-a PO PROMOTIVNOJ CIJENI OD 35 EUR-a (260kn) OD SRIJEDE 02.03.2011 (www.eventim.hr)

Chicane Dirty South Papaya Freemasons Papaya Markus Schulz


PAPAYA klub nalazi se u mjestu Novalja na otoku Pagu. Prekrasna pješčana plaža u uvali Zrće posljednjih je godina postala jedno od najboljih mjesta za vrhunsku zabavu na otvorenom u ovom dijelu svijeta. Sam klub otvoren je 2002. godine. i prostire se na 3000 m2. Smješten je na samoj plaži tik uz Jadransko more što gostima pruža vrhunski osjetilni užitak. Klub je izgrađen od prirodnih, ekoloških materijala – kamena i drva, kako bi se što bolje uklopio u okruženje mediteranskog podneblja. Za nastupe brojnih svjetskih DJ zvijezda organizatori programa su morali osigurati vrhunske produkcijske uslove pa tako klub ima najbolju vizualnu i zvučnu kulisu u ovom dijelu Europe što posebno veseli brojne ljubitelje urbane glazbe. Klub već osam godina promoviše isključivo urbanu muziku, te spada u sam vrh svjetske muzičke scene. O Papayi su pisali i govorili: BBC, MTV, infoBAR.ba, Dj Mag, Daily Star, Wizzair magazin, Music News, Travel Chanell, Guardian i dr. Papaya je u 2010.g. ugostila preko 30 najvećih svjetskih Dj-a- Tiesto, Sven Vath, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Ferry Corsten, David Morales, Markus Shulz, Ferry Corsten, Calvin Harris samo su neke od vodećih svjetskih DJ zvijezda koje su nastupile u novaljskom klubu PAPAYA. Samo prošle godine plažu Zrće posjetilo je oko 700 000 turista koji su došli iz 72 zemlje te je zabilježneo oko 1 000 000 noćenja u Novalji, a infoBAR-ov video Papaya Motomusic 2008 je pogledalo preko 100.000 ljudi.

Objava: Papaya PR, Adnan Mehmedović
26-Feb-2011 13:27;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: