FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Radiopassive

Album dubstep producenta Benjaza pod nazivom Radiopassive
Radiopassive

Prije otprilike godinu dana s radom je započeo Pangea label, odnosno digitalni netlabel s ciljem prezentiranja i objavljivanja širokog spektra eksperimentalne elektronske muzike, s naglaskom na dubstep, drum'n'bass, 2step, downtempo i slične žanrove. Label je baziran u Bosni i Hercegovini, stoga je poseban naglasak stavljen na, uvjetno rečeno, domaće, odnosno balkanske talente u domeni dubstep i eksperimentalnog zvuka.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Benjaz je pseudonim DJ-a i producenta iz Zenice, sa trenutnim prebivalištem u Sarajevu. Produkcijom se bavi već skoro dvije godine a žanr koji producira je dubstep. Njegov uradak Flash Front se našao na kompilaciji "Two minute masterpieces" koju je izdao britanski label Faturenet Recordings.

Pored toga, sa još nekoliko prijatelja/istomišljenika osnovao je neformalnu grupu Radiopassive. Ideja za osnivanje ovakve grupe nastala je iz potrebe da se mladim ljudima koji nisu zaražnei virusom turbofolka, šminkeraja i papanluka ponudi alternativni vid zabave, druženja, upoznavanja i ostvarivanja međusobnih kontakata.

Djelovanje Radiopassive ekipe obuhvata širok spektar aktivnosti sa akcentom na organizaciju partija i svirki prvenstveno domaćih muzičara, bendova i DJ-eva. Pored toga, pružaju podršku i promovišu mlade i neafirmisane umjetnike svih profila koji do sada nisu imali priliku da svoj rad predstave široj publici (više o njihovim aktivnostima možete saznati na njihovoj zvaničnoj facebook stranici). Ovo je jedan od razloga zbog kojeg se Benjazov prvi EP zove upravo "Radiopassive". 

Benjaz svoj stil opisuje kao zagađeni zenički dubstep a prva pjesma to u potpunosti potvrđuje. "Against Arcelor Mittal" svojim specificnim bass linijama zvuči „prljavo“ , agresivno ali i donosi zarazan zvuk koji ćete zavoljeti. Od 10. aprila Radiopassive EP će biti dostupan na svim većim muzičkim online shop-ovima kao i na pangealabel.com.

Objavio: infoBAR
17-Apr-2011 23:17;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: