FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Validna promocija u Pozorištu mladih

Promocija trećeg albuma Validne Legitimacije pod nazivom Para - svega + para = hvala lijepo
Validna promocija u Pozorištu mladih

Promocija trećeg albuma Validne Legitimacije pod nazivom "Para-svega+para=hvala lijepo".

Validna promocija u Pozorištu mladihMuzika Validne Legitimacije dinamična je kombinacija različitih žanrova i uticaja a predmet njihovog interesovanja je sve – od lokalnih fenomena do globalnih trendova.

Validna Legitimacija je sasvim sigurno, pripremila validno iznenađenje za validnu publiku a singlovi “Coppertone” i “Braco” sa nadolazećeg albuma mogu se čuti ne samo na izvjesnim radiostanicama nego i vidjeti u formi video inačice na različitim internet adresama.

Okosnicu Validne Legitimacije čini trojac: Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, a validna obitelj su: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Lovac Apolonije, Kvokva Tovarić, Farik Paunovsky, Grizzly Adams, Nadrizubar Zamorano, Lizistrata, Marchela Mekvakvak, Skunk Varan, Šjor Elio Nejazina, Učiji Sise Kleo, MC Blufra, Crvena Minka, PDFkice, Keno, Duke Dukeny i Patrik Svejzi Mekvakvak.

Promocija albuma bit će održana u Pozorištu mladih u petak 14. januara s početkom u 21.30 sati.

Svoj treći album PARA – SVEGA + PARA = HVALA LIJEPO, Validna legitimacija izdaje kao dio projekta “Individualne utopije nekad i sad – diskontinuitet generacijskog dijaloga ili šta nam je zajedničko?” Ovaj multidisciplinarni regionalni projekat započeo je 2009. godine a dizajniran je i zamišljen kao višegodišnja istraživačko- produkcijska aktivnost Sarajevo Centra za savremenu umjetnost (SCCA/pro.ba), Centra za nove medije_kuda.org (Novi sad) i Tirana institute za savremenu umjetnost.

U radnom okviru koji je postavljen samim naslovom projekta - “Individualne utopije nekad i sad – diskontinuitet generacijskog dijaloga ili šta nam je zajedničko?” fokus je usmjeren ka umjetničkim i kulturnim praksama i različitim medijskim fenomenima (individualnim i kolektivnim) te njihovoj percepciji, vrijednovanju i uticaju koji imaju na iskustva društava u tranziciji iz perspektive različitih generacija. Društveno-političke slike ove tri zemlje samo su polazna tačka projekta koji u širem smislu pokušava obuhvatiti prošlost, sadašnjost i budućnost zajednice, tranzicionu transformaciju individualnih i kolektivnih identiteta različitih generacija, kritički promatrajući Balkan u odnosu na Evropu i obratno.

U okvirima tematskog predloška projekta Validna legitimacija razvija studiju slučaja pod nazivom Fildžan država. Kroz tekstove pjesama, muziku, koncert/performans i video spotove na sebi svojstven način (npr. kroz naslove pjesama: Fildžan država, Žabac, Traganje u krivom smjeru, Pripazit će tebe teta Mihrija) razotkriva sve slojeve individualnih i kolektivnih utopija tranzicijskog društa.

“Uživajmo svi u fildžan državi!”

objavio: infoBAR.ba magazin
22-Jan-2011 21:04;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: