FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
24-Dec-2011 22:58 

Novi single sarajevskog benda Uncle Sam Decided

Single Road


Sarajevski bend Uncle Sam Decided je objavio novi single pod nazivom "Road". Single je snimljen u studiju "KF". Nakon EP-a "Lord Of Insanity" i album izdanja "State Of Mind", ovo je ujedno i uvertita za treće izdanje benda koje bi trebalo biti dostupno publici u proljeće 2012 godine.

Keno - vokal, gitara
Vedo - bas gitara
Vanja - bubanj

Miks i mastering: Kenan Ferhatović


clanak

Biografija benda “Uncle Sam Decided”

Bend Uncle Sam Decided je formiran u januaru 2007. godine u Sarajevu, u postavi: Kenan Ljuca (vokal, gitara), Vanja Gutić (bubanj) i Vedad Strujić (bas, vokal). "Ime benda ne govori da su članovi pro ili anti američki nastrojeni, već da predstavljaju one koji dijele sa njima mišljenje da se ratovi vode bez ikakvog pravog razloga i da svaka zemlja ima svoga Uncle Sam-a koji poziva mlade ljude da se bore za imaginarni san, za “mir“... ustvari, ono za šta se oni bore je nečiji tuđi san i nečiji tuđi interes. Ovo je ukratko opis i objašnjenje svima pomalo čudnog imena", navode USD.

Postavu benda čine članovi iz poznatih sarajevskih hardcore/punk i metal bendova. Nakon raspadanja sarajevskog benda "Access Denied", gitarista Kenan i bubnjar Vanja odlučuju nastaviti sa radom i oformiti novi bend, koji će svirati muziku bez striktno određenog žanra. Bend je imao već nekoliko gotovih pjesama kada im se pridružio basista Vedad iz hardcore/punk benda "Stroj", ex "Kazna". Formirani trio počinje sa intenzivnim radom i njihov stil sviranja se danas može okarakterisati kao mješavina hardcora-punka-trash metala. 
Njihove pjesme su pisane na engleskom jeziku i ograđuju se od bilo kakvog nacionalističkog i fašističkog karaktera. Do danas bend ima kompletiranih preko 30 autorskih pjesama i mnoštvo nastupa širom BiH i Hrvatske. Dijelili su binu sa mnogim poznatim bendovima od kojih se izdvajaju Dubioza Kolektiv, Ritam Nereda, Kud Idijoti, Van Gogh, Let 3...

Bend iza sebe ima jedno EP izdanje pod nazivom „Lord Of Insanity“ i jedno album izdanje „State Of Mind“.

Video:

Uncle Sam Decided - Road

Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: