FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Tricky na SHARE festivalu

Muzičar velikog duha i neponovljivog vokalnog stila - Tricky, premijerno će nastupiti u Beogradu na SHARE festivalu

Tricky na SHARE festivalu

Trikijev autentičan dubok glas i bogato muzičko iskustvo kroje istoriju savremene muzike i određuju njene buduće tokove. Na ranijim albumima sarađivao je sa najrazličitijim umjetnicima: Bjork, Joko Ono, PJ Harvey, Cyndi Lauper, pjevačem grupe Madness, članovima Red Hot Chilly Peppers i bivšim bendom Massive Attack sa kojima obnavlja saradnju.

Tricky na SHARE festivaluUticao je na povezivanje britanskog i američkog hip-hopa sarađujući sa Notorious B.I.G, Method Man-om i Cypress Hill-om. Novi album ’Mixed Race’ učinio je njegov stvaralački duh još otvorenijim. Svoje deveto studijsko izdanje naziva ‘gangsterskim albumom’, što potvrđuje njegova mračna i gotovo filmična atmosfera.

Saradnja sa novim žneskim vokalom koji je otkrio na Youtube-u i angažovanje saksofoniste koga je upoznao na ulici, čine produkciju ovog albuma znatno drugačijom od prethodnih. Kao majstor za džez varijacije u muzici, Tricky ovog puta iznenađuje i singlovima sa disko prizvukom, ska i rege elementima i rep tekstovima koje je potpisao njegov brat. Pristup ove muzičke legende i dalje se najbolje opisuje kao ličan, ekspresivan i pulsirajući, a 8. aprila u Domu Omladine, publika će konačno imati priliku da prisustvuje eteričnoj atmosferi njegovih koncerata.

čuveni nastup na Exit-u 2003. važi za jedan od najvećih nastupa u istoriji ovog festivala. Ekskluzivno Trikijevo gostovanje na prvoj SHARE konferenciji predstavlja rijetku mogućnost da se rad ove velike muzičke ikone čuje i van njegovih turneja.

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umjetnika iz domena napredne elektronske muzike. U Domu Omladine nastupiće i Josh Wink, velikan rejv scene i autor planetarnog hita ‘Higher State Of Conciousness’. Pored svog velikog ostvarenja u tehnu koje ga na SHARE dovodi kao diskdžokeja, Josh Wink će se pojaviti i kao govornik u okviru SHARE by Day platforme. Povod za ovu tribinu je petnaestogodišnjica njegove izdavačke etikete ’Ovum’. Na taj način, publika će moći da se približi njegovoj muzici ne samo kao proizvodu, već i kao priči o dugogodišnjem radu na unapređivanju zvuka i zabave. Iz bogatog noćnog programa izdvaja se i nastup Sub Focus-a, vodećeg dubstep i drum and bass producenta. Sub Focus uvodi novine u plesnoj muzici ne samo kvalitetnom muzičkom, već i vizuelnom produkcijom. Kružna svjetlosna instalacija, široka tri metra, učiniće atmosferu u Domu Omladine bogatijom za još jednu dimenziju.

Prva SHARE konferencija koju u Beogradu pokreće fondacija ’State of Exit’ održava se od 7. do 9. aprila. Dom Omladine je centralna lokacija edukativne SHARE by day platforme, gde će prvi put u regionu nastupiti međunarodne zvijezde internet i društvenog aktivizma: vodeći stručnjaci iz Google-a i MIT instituta, kreator internet kampanje iz tima Baraka Obame, poslanici Piratske Partije i mnogi drugi. Po prvi put na našim prostorima otvoriće se više od 20 novih tema i sadržaja o slobodi govora, zaštiti ljudskih prava na internetu, slobodnoj informaciji i novim medijima koji stvaraju promjene u društvu i muzičkoj umjetnosti.

Scena klubova kao što su Tube, Gun, KC Grad, Plastik, Mint i drugi predstavljaju bine SHARE by night with Tuborg programa. Velikani elektronike: Carl Craig, Fabio i MJ Cole, avangardni nastupi Beardyman-a i Murcof & AntiVJ, ali i vodeći elektro rok bendovi poput ‘Does It Offend You, Yeah?’ i Jamaica, samo su neka od do sada potvrđenih gostovanja. Jedinstvena narukvica predstavlja ulaznicu za preko 100 zabava, koncerata i predavanja.

objava: EXIT Team
15-Mar-2011 12:35;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: