FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
24-Oct-2011 16:04 

Red Bull MC Battle regionalno finale Sarajevo

Red Bull MC Battle regionalno finale Sarajevo
Uf, kakvo finale! Šesnaest najboljih MC-ijeva iz BiH, Hrvatske i Srbije na istom mjestu, u battleu za titulu kralja regionalnog freestylea. Pod se tresao od teških beatova, frcale su jake riječi, precizni punchevi i duhovite rime, tekao je besprijekoran flow – i odlično se zabavljalo.
Veliku salu Doma mladih u Sarajevu ispunili su ljubitelji hip hopa koji su se okupili da svjedoče prvom regionalnom finalu Red Bull MC Battlea, a osim fanova iz Sarajeva došli su i fanovi iz Zagreba i Beograda. I mora se reći da im se dolazak itekako isplatio.

Na samom početku, nakon nastupa Fresh Generation Crew, host večeri Edo Maajka na ringu predstavlja sve takmičare i odmah počinje battle. Pravilo prvog kruga (osmina finala) bilo je da takmičari ne mogu biti iz iste države. Led su probili i u prvom battleu se suočili Rima (Hr) i Flash (BiH) a pobjedu odnosi Rima koji je, kao i u Zagrebu, odmah osvojio simpatije kompletne dvorane i dobio puno, puno „buke“. DJ Soul rola Kooladeove beatove na koje se repalo, a žiri (Frenkie, Timbe i Koolade) tokom cijele večeri ima tešku zadaću.

U pauzi je nastupio General Woo sa beatbox supertalentom Lil‘ Bearom, koji je sve oduševio, a potom se nastavilo sa battleovima četvrtfinala. U polufinalu zanimljiva situacija, prava šampionska postava: prošlogodišnji bh. šampion Sterma, šampion Srbije CoA, šampion Hrvatske Adam i Rima, koji je u četvrtfinalu izbacio ovogodišnjeg bh. šampiona Karu.

Prvi battle polufinala: Sterma vs. Adam. Repa se na zadane riječi i sa „sunđerom, sudoperom i kaminom“ bolje se snalazi Sterma. U drugom battleu CoA odnosi pobjedu protiv Rime. Prije samog finala na ring je izašla legenda svjetskog B-boyinga Lilou, dvostruki svjetski šampion Red Bull BC Onea, i svojim breakdanceom napravio delirijum u sali.

A onda, veliko finale: CoA protiv Sterme, žestina protiv ironije. Svojom duhovitošću na kraju ipak nadvladava Sterma i osvaja titulu regionalnog kralja freestylea. Prošlogodišnji šampion ponovo je podigao pobjednički pehar i osvojio put u Amsterdam u Red Bull Studio i snimanje pjesme na Kooladeove beatove.

Mora se napomenuti da su svi takmičari zaslužili nagradu za fair-play. Iskreno su čestitali jedni drugima nakon žestokih battleova i dobrih puncheva, i pokazali da je na kraju ipak najvažnije druženje i hip hop. Na samom kraju: svi takmičari na bini, Open MIC session, i puno dobrih vibracija i pozitivne energije.

Do narednog battlea.

objava: infoBAR
24-Oct-2011 16:04;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: