FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Pearl Jam Twenty - dokumentarac i soundtrack!
Pearl Jam Twenty - dokumentarac i soundtrack!
Kako bi obilježili 20 godina postojanja i nastupanja, Pearl Jam svojim je fan-ovima pripremio muzičku poslasticu – dokumentarac i soundtrack. Dokumentarac detaljno prikazuje portret jednog od najuspješnijih rock bendova i to u viziji Camerona Crowea, nagrađivanog producenta i novinara.

Pearl Jam Twenty soundtrack izlazi u drugoj polovini septrembra u izdanju Columbia Records / Sony Music / Menart . Album uključuje najuspješnije pjesme benda koje je izabrao režiser Cameron Crowe i na taj način savršeno upotpunjuje film.

Svjetska premijera dokumentarca zakazana je u Srbiji i Hrvatskoj 20. septembra, a za sada nemamo informaciju da li će se i bh. kina priključiti svjetskoj premijeri. Nadamo se da hoće jer zasigurno u BiH ima mnogo ljubitelja ovog svjetski poznatog benda.

Film je vjeran prikaz hronike nastanka benda, haosa koji je nastao nakon što je dosegnuo zvjezdani status, uzmak od slave uzrokovan nagonom za očuvanjem vlastita integriteta i stvaranjem intimnog kruga u kojem je bend mogao stvarati onu vrstu muzike u koju i vjeruje. Film je svojevrsna proslava slobode koja je omogućila bendu da stvori muziku bez da izgubi sebe ili svoje obožavatelje u tom procesu.

- U film smo ugradili puno toga – trenutke, snimke koje su napravili članovi benda, audio isječke, stare i nove intervjue – sve u različitim formatima, kako bismo dobili dirljivi kolaž o tome kako je to biti članom benda na njihovom dvadesetogodišnjem putovanju. Bogatstvo snimki jasno je definisalo naš put – na kojem smo jednostavno pričali priču o bendu i pustili smo muzici da nas vodi. Kreirati film bio je pravi užitak i s oduševljenjem ćemo ga podijeliti s obožavateljima. – kaže Cameron Crowe.

Ovaj izuzetni dokumentarac daje publici intimni uvid u putovanje Pearl Jama satkano od odlomaka iz više od 1.200 sati nikad prije viđenih snimljenih materijala kao i preko 24 sata intervjua i uživo snimki s njihovih nastupa.
Cijela priča o dvadesetogodišnjici bit će okrunjena i knjigom koja naravno govori o dvadeset godina banda.

objava: infoBAR.ba
13-Sep-2011 13:11;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: