FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Preko 40 Bosanaca i Hercegovaca na Omiš guitar festu 2011


Nastupaju i: Orkestar gitara Umjetničke škole iz Bihaća, a u "Kraljevskoj disciplini" električne gitare Damir Salkić iz Tuzle, Erol Ramadanović iz Sarajeva, te Haris Javorić iz Ključa

Preko 40 Bosanaca i Hercegovaca na Omiš guitar festu 2011

U periodu od 6. do 10. aprila održat će se 2. Omiš guitar fest 2011., na kojem će uz 220 natjecatelja iz 13 Evropskih država nastupiti i preko 40 natjecatelja iz BiH, gdje bi istaknuli Orkestar gitara Umjetničke škole iz Bihaća, a u "Kraljevskoj disciplini" električne gitare Damir Salkić iz Tuzle, Erol Ramadanović iz Sarajeva, te Haris Javorić iz Ključa.

Preko 40 bosanaca na Omiš guitar festu 2011 Zbog velikog interesa i broja prijavljenih, natjecanje se moralo podijeliti 2 dijela, kvalifikacije 06. i 07. 04 te veliko finale 07.04. u 20 sati u kojem će ocjenjivačkim sudom predsjedati gosp. Vlatko Stefanovski uz kolege Zelu Lipovaču i Murisa Varajića iz BiH.

Natjecatelji u disciplini električne gitare će se boriti za glavnu nagradu u iznosu 1000 EURA te još 1000 EURA u glazbenoj opremi. Zbog ogromnog interesa možemo slobodno ustvrditi da će u periodu od 6-10 04.

Omiš biti Evropski gitaristički centar na kojem će uz Vlatka Stefanovskog nastupiti i gotovo svi najveći gitaristi sa ovog područja a i šire: Zele Lipovača, Muris Varajić, Emir Hot, Carlo Marchione, Damjan Pejčinoski, Aleksandar Šuković, Dragianni, Alex Aerdelan, Petar čulić itd.

Očekuje se dolazak preko 2000 gostiju, mnogobrojnih poznatih lica sa domaće estrade, brojnih TV, radiskih i novinskih kuća, kao i Internet portala.

 


Više informacija o Omiš Guitar festu 2011 možete pogledati na Oficijelnoj stranici

objava: infoBAR.ba magazin
27-Mar-2011 13:08;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: