FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Dino Merlin održao prvu probu

Evrovizijsko takmičenje se toliko promijenilo u poređenju sa devedesetim godinama
Dino Merlin održao prvu probu
Dino Merlin, predstavnik Bosne i Hercegovine na 56. Takmičenju za pjesmu Evrovizije održao je uspješnu, prvu probu na sceni Esprit Arene u Düsseldorfu.

Dino MerlinZajedno sa pretećim vokalima koje čine: Maya Sar, Aida Mušanović, Mahir Beat Hause, Nermin Puškar i Edvin Hadžić po prvi put zvanično se na ovaj načn predstavio brojnim novinarima i fanovima Eurosonga koji su od ranih jutarnjih sati pristizali u Arenu kako bi pružili podršku našem timu na prvoj probi. Bila je ovo i prilika da se uvjerimo kako je pjesma „Love in rewind“ od njenog premijernog izvođenja 21.februara do danas postala veliki hit među evrovizijskom publikom. Nakon odlično urađenog posla na prvoj probi, naša delegacija se uputila u press centar gdje je uslijedio i prvi zvanični susret sa predstavnicima medija koji prate ovogodišnje Takmičenje za pjesmu Evrovizije. Uz taktove naše pjesme, BH Eurosong tim je pozdravljen gromoglasnim aplauzom. Novinare, njih oko 200 prisutnih iz cijelog svijeta zanimali su prvi utisci nakon probe, očekivanja za plasman, ali i šta se, po Dininom mišljenju promijenilo u odnosu na njegovo posljednje učešće na Eurosongu 1999. godine, kada je u Jerusalemu predstavljao BiH sa pjesmom „Putnici“.

bh. ekipa u Düsseldorfu bh. ekipa u Düsseldorfu bh. ekipa u Düsseldorfu bh. ekipa u Düsseldorfu bh. ekipa u Düsseldorfu

“Evrovizijsko takmičenje se toliko promijenilo u poređenju sa devedesetim godinama.To je sada jedno potuno novo iskustvo. Produkcija je savršena. Ali, dvije stvari ostale su iste – pjesma i izvedba. Nema te mašine koja može da proizvede ljudsku dušu“ – izjavio je Dino Merlin, koji je nakon press konferencije nastavio druženje sa fanovima i novinarima koje je trajalo više od sat vremena.
Druga proba na sceni Esprit Arene u Düsseldorfu zakazana je za petak, 06.05.2011. godine nakon čega će naš tim održati još jednu konferenciju za novinare.

Napominjemo, BiH nastupa prva u drugom polufinalu Eurosonga, 12.05.2011. godine.

Objava: infoBAR
4-May-2011 1:06;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: