FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Objavljen program 15. Jazz Festa!

Objavljen program 15. Jazz Festa!
Prva sedmica novembra u Sarajevu priuštit će ljubiteljima muzike istinsku svetkovinu umjetnosti i to kroz jubilarno 15. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo čiji ovogodišnji program potvrđuje 15 godina izvrsnosti „najvećeg malog festivala na svijetu“.

Program festivala predstavlja presjek aktuelne muzičke scene kroz koncerte vrhunskih umjetnika koji će na scenama Bosanskog kulturnog centra i Pozorišta mladih od prvog do šestog novembra prezentirati svoje aktuelne projekte. Već prvog dana Jazz Fest će predstaviti dva zaista spektakularna programa - kamerunskog basistu i pjevača Richarda Bonu i holandski The Rosenberg Trio.

Narednog dana britanski kontrabasista Dave Holland i španski gitarista Pepe Habichuela predstavit će se novim flamenko kvintetom čiji će specijalni gost biti gitarista Josemi Carmona, a nakon njih nastupaju trojica kultnih američkih muzičara Scott Henderson, Jeff Berlin i Dennis Chambers.
Treći festivalski dan pripada Johnu Abercrombieju koji će se u BKC-u predstaviti sa kvartetom kojeg čine slavni američki muzičari: violinista Mark Feldman, kontrabasista Thomas Morgan i bubnjar Joey Baron, dok će u Pozorištu mladih nastupiti braća Tawadros, dvadesetsedmogodišnji Joseph koji svira oud i dvadesetčetverogodišnji James koji svira riq.

Podjednako uzbudljiv program nastavlja se do kraja festivala kada će na sceni BKC-a nastupiti jedan od najvećih živućih majstora neja Kudsi Erguner sa svojim triom kojeg čine francuski virtuoz na petožičanom kontrabasu Renaud Garcia-Fons i perkusionista Bruno Caillat, dok će koncertom u Pozorištu mladih biti predstavljeno novo ime na Norveškoj i evropskoj sceni gitarista Stian Westerhus.
U okviru ovogodišnjeg Jazz Festa nastupit će se i naš Edvin Hadžić u triju sa njemačkim pjevačem Michaelom Schiffelom i bugarskim bubnjarom Stoyanom Yankoulovom a ovaj koncert je ujedno i svjetska premijera ovog trija.

Privilegija posjetilaca festivala je i koncert američkog gitariste Ralpha Townera u subotu 5. novembra, kada ćemo uživati i u senegalskoj senzaciji, gitaristi i pjevaču Cheikh Lou i njegovom ansamblu kojeg čine muzičari Senegala, Benina i Urugvaja.
Posljednji dan festivala će i ove godine biti posvećen najmlađima. Za njih će na velikoj sceni BKC-a nastupiti bh. ansambl Buzz, a nakon koncerta bit će održana i radionica Upoznaj instrumente. Jazz Fest već dvanaestu godinu zaredom organizira radionicu za djecu.
Cijene ulaznica kreću se od 12 do 28 KM u pretprodaji, a na dan koncert od 15 do 35 KM. Rezervacije ulaznica moguće je izvršiti putem web stranice www.jazzfest.ba. Za rezervacije izvršene do 25. septembra važi poseban popust od 30%.

Naravno, pojedinačne najave za kompletan ovogodišnji Jazz Fest imati ćete priliku pogledati i u Najavama dešavanja u infoBAR rubrici Noćni život

objava: infoBAR
29-Jun-2011 16:51;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: