FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
12-Dec-2011 14:14 

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije

clanakPopularnije arije u čarobnoj noći


Jedna od najpopularnijih večeri u toku godine je, svakako, novogodišnja noć u kojoj će ljubitelji klasične muzike imati priliku da uživaju 31. decembra 2011. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Sarajevska filharmonija za svoje goste pripremila je tradicionalni koncert povodom dočeka Nove 2012. godine. Čarolija noći počinje već u 18:45 sati, uz piće dobrodošlice i muziku Kamernog orkestra Sarajevske filharmonije, naši posjetioci će već ranih večernjih sati uploviti u svijet muzike popularnih arija, valcera i polki. Na programu su djela slavnih kompozitora Straussa, Donizzetia, Puccinia, Verdia, Mozarta, Delibesa, Khacaturiana, L. Andersona, F. Cilea...

U pauzi koncerta planiran je prigodni novogodišnji koktel.

Popularne arije izvodit će domaći umjetnici Adema Pljevljak-Krehić-sopran, Aida Čorbadžić-sopran, Amir Saračević- tenor, te gost-tenor iz Hrvatske Krunoslav Cigoj.

Orkestar Sarajevske filharmonije predvodit će gošća iz SAD-a Diane Wittry, muzička direktorica Allentown i Norwalk simfonijskog orkestra i Samra Gulamović, dirigentica Sarajevske filharmonije.
Koncert će se održati 31. decembra 2011. godine u svečanoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo sa početkom u 19:30 sati. Ulaznice za prodaju će biti dostupne na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnim terminima od ponedjeljka do subote 09:00 - 12:00 i 16:00 - 19:00 sati.

Zbog velike zainteresiranosti, pozivamo našu vjernu publiku da nam se što prije jave i rezerviraju svoja mjesta za Novogodišnji koncert na poznate brojeve telefona: 033/ 66 65 20 i 033/ 55 00 70.
Cijena ulaznica: 70 KM balkon, 80 KM parter, 90 KM loža

Sve dodatne informacije možete dobiti na www.saph.ba

Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: