FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
„Brojevi računa“ 23.jula u Coloseum Clubu
„Brojevi računa“ 23.jula u Coloseum Clubu
Letu štuke će 23. jula u Coloseum clubu imati koncertnu promociju svog trećeg albuma „Brojevi računa“, čija zvanična distribucija u Bosni i Hercegovini kreće 20. jula u mreži trafika „Opresa“ i u CD shopovima. Na koncertu će pored novih pjesama sve prisutne podsjetiti i na hitove sa prethodna dva albuma: „Letu štuke“ i „Proteini i ugljikohidrati“, a za ovaj koncert će biti i pojačana tehnika ozvučenja te će Koloseum club biti bez stolova.
Letu Štuke - Brojevi računa

Na novom albumu, pored naslovne pjesme „Brojevi računa“ za koju je objavljen i spot, te singla „Nikog nema tu“, se nalazi još 8 pjesama + bonus pjesma „Minuti“ koja se nalazila na soutdtracku filma „čuvari noći“.

Autor svih tekstova je Dino Šaran koji opet izvrsnim tekstovima pogađa u srž detalja koje je naizgled nemoguće opjevati a da ne izgledaju otrcano, nezrelo ili predirektno. Produkciju je uradio Đani Pervan koji je albumu dao šmek osamdesetih poigravajući se sa podlogom ritam mašina ali i čvrstim rifovima gitara koji zajedno sa Šaranovim stihovima proizvode fenomenalan učinak. Omotnicu za album je uradila sarajevska Ideologija i svojim dizajnom u potpunosti zaključila priču o brojevima računa.

Album će se naći u prodaji širom Bosne i Hercegovine 20 jula u mreži trafika „Opresa“ te u CD shopovima u svim većim gradovima.

Zlatko Gall – Slobodna Dalmacija
„Formula je naizgled drsko jednostavna, no da je baš tako lako u smislenu cjelinu povezati pametan tekst – pa i izravne društvene komentare na temu nedavnih prosvjeda – ili duhovite vinjete iz svagdana, zarazne melodije koje već na prvu ulaze u uho te bazični power pop oplemeniti vještim križanjima s tvrdim rockerskim zvukom dvijetisućitih, alter rockom, kurentnim britpopovskim frazama i čime-li-sve-ne s globalnoga glazbenog švedskog stola, Letu štuke ne bi bili tako rijetka biljka u domaćem pop-rock herbariju.”

Hrvoje Horvat – Vijesnik
“Način na koji intimne Šaranove storije postaju skice za svačiju upotrebu postavile su ga na poziciju autora koji radi po svom, ali ga publika kojoj je pun kufer svega prepoznala kao katalizatora svačijih dvojbi. A to kako univerzalne teme pretvoriti u osobne ili neke intimnije priče pretvoriti u svačije vlasništvo znaju samo najpošteniji autori. Sve to ima podršku u nekad glasnijoj, nekad tišoj glazbi koja na »Brojevima računa« pokazuje još jednu dodatnu kvalitetu, potpuno zaokružneo, inventivno »vezanje« samih pjesama s drukčijim aranžmanskim i producentskim rješenjima.”

Walter Thompson – Ravno do dna
„„Brojevi računa“ se mogu gledati kao hrabri pokušaj Štuka da iznjedre svoju „London Calling“, svojevrsni „Sarajevo Calling“, ili možda još točnije prvu novovalnu ploču jednog sarajevskog benda. No opet, ne kopiju zvuka grupa koje su obilježile Novi val (Dino Šaran je itekako svjestan sadašnjosti), već transcedentni nastavak (ili nastanak) priče u urbanoj sredini koja je sazrjela za tako nešto. „Brojevi računa“ je novovalni album po vokaciji, a ne po stilu, iako posjeduje neke figure koji bude nostalgiju.”

Haris Suljović – Muzička zona – prvi bh muzički portal
“Letu Štuke su napravili brilijantan album, ravan prvijencu "Letu Štuke". Koketiranje sa različitim muzičkim stilovima je odličan potez. Naravno, svako će album shvatiti drugačije, to je čar muzike i toga su muzičari svjesni”

20-Jul-2011 11:56;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: