FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

 

Novi album uskoro u prodaji u Bosni i Hercegovini
LETU ŠTUKE - BROJEVI RAčUNA oduševili i oduševljeni koncertom u Zagrebu!
Letu Štuke ovog su vikenda koncertom u Zagrebu proslavili izlazak novog album "Brojevi računa"!
LETU ŠTUKE - BROJEVI RAčUNA oduševili i oduševljeni koncertom u Zagrebu!Osim starih hitova poput pjesama "Mjesto za dvoje", "Sami", "Minimalizam", "Šutiš"...Štuke su na koncertu u punom Hypo centru predstavile i dio pjesama s novog albuma koje je publika imala priliku prvi put čuti u izvođenju uživo. Zanimljiva je činjenica da su upravo dva najavna singla s albuma, "Brojevi računa" i "Nikog nema tu" na traženje publike odsvirana dva puta te večeri, što je dobar pokazatelj da će novi album zasigurno oduševiti fanove kao i prijašnja dva.

Nakon koncerta na kojem su posjetitelji pjevali gotovo 2 sata uglas sa Štukama te ih zvali na dugi bis, uslijedilo je druženje i potpisivanje tek izišlog albuma. Momci iz grupe, pomalo umorni ali vidno sretni i iznenađeni količinom fanova koji su strpljivo čekali u redu, neumorno su potpisivali svoj novi uradak, izmjenjujući šale, osmjehe i dojmove družeći se sa svojom mnogobrojnom publikom.…

LETU ŠTUKE - BROJEVI RAčUNA oduševili i oduševljeni koncertom u Zagrebu!
Fotografije ustupljene ljubaznošću fotografkinje Anastazije Vržina

Treći studijski album Letu štuka, "Brojevi računa", najavili su istoimeni singl, "Brojevi računa" te najnoviji – 'Nikog nema tu'. Vedra pjesma, veselih nota i duhovitog teksta Dine Šarana, frontmana benda savršeno se uklopila u ovo proljetno vrijeme pa je ubrzo po svom puštanju u radijski eter krenula u osvajanje top ljestvica. U pjesmi 'Nikog nema tu' gostuju multinstrumentalist Dušan Duco Vranić, koji je bio u početnoj postavi Letu štuka, a trenutno je član Rundek Cargo trija te MC Blufra iz sarajevskog benda Validna legitimacija.

Rad na albumu 'Brojevi računa' je počeo krajem 2009. godine i još u ranoj demo fazi pjesama bilo je jasno da će zvuk novog albuma grupe Letu štuke biti u mnogome drukčiji nego prethodna dva. Album popularnih Sarajlija donosi 10 novih pjesama nove harmonije, ritmove i ‘intonacije’. Kako kaže Đani Pervan (producent albuma, član benda) - inspiracija za album mu je bila eksperimentalna elektronska muzika sredine '80-tih i domaća glazba na sličnom tragu iz tog doba…

A da je riječ o kvalitetnom uratku koji će se dugo slušati govore u prilog i premijerne recenzije albuma čije dijelove donosimo u nastavku.

LETU ŠTUKE - BROJEVI RAčUNA oduševili i oduševljeni koncertom u Zagrebu!
Fotografije ustupljene ljubaznošću fotografkinje Anastazije Vržina

Treći album »Brojevi računa« sarajevske grupe Letu štuke dolazi u trenutku kada je već definitivno jasno, ako to prije nekome još nije bilo, da je Dino Šaran jedan od najboljih novijih autora na rock-sceni, kako se to obično veli, ovih prostora. (...)

Sve to ima podršku u nekad glasnijoj, nekad tišoj glazbi koja na »Brojevima računa« pokazuje još jednu dodatnu kvalitetu, potpuno zaokružneo, inventivno »vezanje« samih pjesama s drukčijim aranžmanskim i producentskim rješenjima. U produkciji Đanija Pervana, člana grupe i donedavnog »paralelnog« člana Rundekova Cargo Orkestra, »Brojevi računa« donosi promjene, drukčiju, zanimljivu zvučnu sliku koja otkriva pomak. Niti Šaran, kao većinski autor pjesama, ne pokušava precrtati prijašnje hitove nego logično slijedi unutarnju muzu i slaže neke nove pjesme koje, opet, u zaista izvrsnim tekstovima, govore o detaljima koje je naizgled teško o(t)pjevati.
Hrvoje Horvat, Vjesnik


Uglavnom, riječ je o (k)rasnom ljetnom albumu koji će zadovoljavati plesače na podijima u ljetnim klubovima, kao i one koji će tražiti sjenu ovećeg bora da mogu u miru meditirati u hladovini. Ovo bi mogao biti jedan od najslušanijih albuma u ovoj godini.
Zoran Tučkar, Muzika.hr


Tu su carevi na ovom albumu - na svoj, specifičan način Dino Šaran te svojom lirikom jednostavno uvlači u ono što ga "muči", oko čega mu/im se misli sapliću: izuzetno socijalno osviješteni - način na koji to prenose publici sjajan je, kako sitnim životnim detaljima pričaju veću priču u "bigger picture" društvenih i ekonomskih problema.
Anastazija Vržina, Soundguradian.com

Objava: infoBAR
31-May-2011 13:29;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: