FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Kreator na eksploziv bini

Najznačajniji evropski treš metal bend, njemački Kreator, dolazi na Eksploziv stage Exit festivala

Kreator na eksploziv bini

Najznačajniji evropski treš metal bend, njemački Kreator, napokon dolazi na Eksploziv stejdž Exit festivala, kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala da ih uvrsti u lajn-ap na tvrđavi. .
Kreator na eksploziv biniOvo je prvi put da dolaze nakon posljednjeg albuma iz 2009. godine, Hordes of Chaos i nakon rasprodatog beogradskog koncerta 2007. godine. Hedlajner najvećih evropskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken, Kreator postavlja samo jedno pitanje: da li je Eksploziv stejdž dovoljno velik da primi sve obožavaoce benda?

Već skoro trideset godina Kreator drži visoku poziciju na treš metal sceni, zajedno sa bendovima kao što su Slayer, Metallica i Megadeath. Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je posljednji izdat u januaru 2009, i dalje pune koncertne dvorane i festivale širom Njemačke, Evrope i svijeta. Nepomirljivi frontmen Kreatora, Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korijena treš metal scene.

Novi album opire se čarima moderne produkcije i po riječima autora, stopostotni je odraz lajv nastupa Kreatora, potencirajući sirovu, živu svirku kao vrhunac muzičke komunikacije s publikom. „Mi svoju muziku pravimo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih“, tvrdi Petrozza, „Problem je što danas i najgore grupe mogu da zvuče odlično zahvaljujući kompjuterskoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo da zvučimo prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada“.

Explosive bina na dvanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovešće najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstaviće najpoznatije, a vjerovatno i najkontroverznije bendove svijeta, a pridružiće im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju da gledaju svijet kroz ružičaste naočare i koji se ne boje da stisnu pesnice i zaurlaju na nepravdu, nemaštinu i političku opresiju.

Prodaja ulaznica
Trenutna cijena četvorodnevne ulaznice za EXIT Festival iznosi 118 KM, dok je cijena ulaznice u kamp dodatnih 50 KM. Kupljena karta je nepovratna, ali se može zamjeniti sve do 1. Juna 2011.

objava: EXIT Team
17-Mar-2011 22:09;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: