FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Još jedan nitko

Corbansick uzvraća udarac bosanskohercegovačkom muzičkom šundu!!!
Još jedan nitko

Nakon 8 godina postojanja, sarajevska rapcore grupa ''Corbansick'', početkom januara ove godine, izdala je svoj prvi debi album

Još jedan nitko Sarajevska rapcore grupa ''Corbansick'' je 20. januara ove godine, izdala svoj prvi album pod nazivom ''Another nobody'' simpatičnog naziva ''Još jedan nitko''.

Snimanje albuma trajalo 6 mjeseci, i sniman je u studiju sarajevskog muzičara i producenta Harisa Saračevića, poznatijeg kao basista kultnog punk benda Ofsajd.

Na albumu se nalazi 6 pjesama, plus 3 remix pjesme. Sve pjesme su pisane na engleskom jeziku i odražavaju stavove o trenutnoj situaciji u državi, počev od loše muzike, politike, te drugih stvari. Iako trenutna situacija u Bosni i Hercegovini otežava profiliranje svakog pojedinca i grupe, zbog finansijske situacije i nemogućnosti publike da kupe original albume svojih omiljenih grupa, Corbansick je odlučio da napravi nevjerovatnu stvar za svoje fanove.

Još jedan nitko Naime, Corbansick je odlučio da svoj prvi album ''Another nobody'' pokloni svima besplatno da skidaju sa interneta, dokazujući time da novac ne igra nikakvu ulogu u životima ovih mladih muzičara, koji iza sebe imaju na stotine koncerata i desetak humanitarnih akcija u sklopu svojih prošlogodišnjih nastupa.

Za sve one koji nisu upoznati sa radom grupe Corbansick: grupa je osnovana u Sarajevu 2003. godine, a njenu postavu čine Ensar Bistrivoda – vokal, Feđa Šehić – gitara, Muhamed Mulaosmanović – bas gitara i Dino Osmić – bubnjevi. Takodjer, još jedna novost je ta da uskoro izlazi njihov prvi spot za pjesmu ''Another nobody'' čiju režiju potpisuje mladi sarajevski režiser.

Downloadirajte album s Mediafire

objavio: Promo team grupe Corbansick
26-Jan-2011 22:37;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: