FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Jamiroquai na Exitu

Exit festival će se po dvanaesti put 7-10. jula 2011. održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu
Jamiroquai na Exitu

Predvodnici acid jazz i funk pokreta, razigrani Jamiroquai, na čelu sa pjevačem Džej Kejem, čiji entuzijazam godinama ne slabi, potvrđeni su kao hedlajneri Exit festivala 2011. Karijera Jamiroquai traje čitavih devetnaest godina, pa ne čudi obilje hitova koje ovaj plesni spektakl umije da iznese pred svoju publiku. Pored starijih singlova, ovaj britanski sastav će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti i svjež materijal sa svog sedmog po redu studijskog albuma „Rock Dust Light Star", izdatog u novembru 2010.
Jamiroquai na Exitu Osnovani davne 1992, Jamiroquai su se probili na svjetsku pozornicu zajedno sa ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame sa velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti. Njihov prvi singl „When You Gonna Learn“ lansirao ih je u vidokrug agenata izdavačke kuće Sony, koji im 1993. izdaju album prvijenac "Emergency on Planet Earth". Postaju popularni već sljedećom pločom „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi sa „Travelling Without Moving“, izdatog 1996. godine. Njihov hit "Virtual Insanity" postaje vrhunac večeri svake plesne dvorane, a Džej Kej prepoznat kao jedan od omiljenih vokala acid jazz-a, pa i čitavog popa. Devetnaest godina po osnivanju, Džej Kej i ekipa dokazuju postojanost svog sebi svojstvenog izraza, bojenog godinama funk, electro i čisto pop dionicama. Kombinacija lepršavog glasa i zanimljivih odjevnih kreacija omogućila im je iskakanje iz šablona i rezultovala karijerom prepunom hit singlova, poput „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“.

Poslije 25 miliona prodatih albuma, Gremija osvojenog 1997. godine, mora suludih šešira i uspješnih i vrlo posjećenih koncerata u regionu, Džej Kej će nam se pridružiti na glavnoj bini Exit festivala, nadamo se spreman da ponovi dobar provod od prije šest godina u Sarajevu. Posljednji album „Rock Dust Light Show“, koji će se zasigurno naći na repertoaru, na radost mnogih se vraća korjenima i početnom zvuku Jamiroquai, dakle disko funka koji mami na njihanje kukovima. čak i poslije toliko dugoročne i nagradama ovjenčane karijere, Jamiroquai i dalje važe za bend koji daje sve od sebe na nastupima, što će se, nadamo se, desiti i Exit festivalu, pred morem fanova spremnih da ponovo zaplešu sa Džej Kejem, vječitim dječakom.

Potvrdom nastupa na Tvrđavi, Jamiroquai se pridružuje hedlajnerima Exita 2011, kao što su Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5, dok lista izvođača raste svake nedjelje. Exit festival će se po dvanaesti put 7-10. jula 2011. održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Koncerti sa Exita na exitmusic.tv i IPTV

Snimkom koncerta Klaxonsa sa prošlogodišnjeg Exita u utorak, 22. marta počelo je emitovanje snimljenih nastupa sa tri najveće festivalske bine na Exitu 2010. Na dobro poznatoj adresi www.exitmusic.tv, sve do početka novog izdanja Exita u julu, svakog utorka i petka posjetioci sajta moći će da pogledaju novi koncert sa Dance Arene, Main stage-a ili Fusion bine.

Osim koncerata, na sajtu će moći da se pogledaju i najzanimljiviji, ekskluzivni intervjui koji su napravljeni sa najvećim zvijezdama koje su prošle godine nastupale na Tvrđavi.

Jamiroquai Jamiroquai Jamiroquai Jamiroquai Jamiroquai


Prodaja ulaznica

Trenutna cijena četvorodnevne ulaznice za EXIT Festival iznosi 118 KM, dok je cijena ulaznice u kamp dodatnih 50 KM. Kupljena karta je nepovratna, ali se može zamjeniti sve do 1. Juna 2011.

Sve informacije o tome kako doći do ulaznica možete naći na OVDJE

objava: EXIT Team
25-Mar-2011 11:40;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: