FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

BRKOVI u Sarajevu, stiže i Zmaj od Šipova!

BRKOVI u Sarajevu, stiže i Zmaj od Šipova!
BHxHC Booking & SMF Promotion predstavljaju sedmi rođendan emisije "Izvan svake kontrole".
Nastupaju:
BRKOVI | SNAKE EATER
SPECIJALNO VANREDNI GOST: ZMAJ OD ŠIPOVA
KLUB CINEMAS (EX-SLOGA), 23.9.2011. u 21.00
CIJENA KARTE: 10 KM
U čast sedam godina radijske emisije i web portala "Izvan Svake Kontrole", sve Vas pozivamo i očekujemo na ISK rođendanskom derneku na kojem će vas zabavljati zagrebačka punkfolkwellness&spa atrakcija, nenadmašivi BRKOVI, sarajevski nasljednici Vatrenog Poljupca i Tife SNAKE EATER i specijalno vanredni gost: ZMAJ OD ŠIPOVA!

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni satanizacijom narodnjaka u medijima i uštogljenim podjelama muzike na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh.

Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito - larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Iza sebe imaju dva odlična albuma koja možete potpuno besplatno skinuti na http://www.brkovi.com/

Brkovi su specijalno za ovaj nastup odlučili pozvati i svog dugogodišnjeg prijatelja, najvećeg BRKU Bosne i Hercegovine, čovjeka koji zna sa ženama, a svira i dvadeset i četiri instrumenta - u Cinemas (Slogu) dolazi i jedan i jedini ZMAJ OD ŠIPOVA! Zmaj će specijalno na ovom dešavanju odsvirati sa Brkovima par njihovih pjesama, ali se i obratiti sarajevskoj rock'n'roll publici, zato budite u klubu “Cinemas” 23.9.2011. godine!

A da BRKOVI ne ostanu sami na ovom rođendanu sa hrpom rock'n'rollera, pobrinut će se i nasljednici Mladena Vojičića Tife, Vatrenog Poljupca i Angusa Younga, jedini i najbolji sarajevski rock'n'roll bend - Snake Eater!

Snake Eater

Zovu ih nasljednicima Vatrenog Poljupca, Motorheada i Georgea Thorogooda. Njihovi koncerti su istinski spektakli slave rock'n'rolla kakav se svirao pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih kada je Elvis J. Kurtović bio najveća faca na estradi (i sada je, samo ljudi to ne primjete!). Snake Eater čini provjerena grupa rock'n'roll frikova koji nakon godina provedenih u podzemlju napokon žele živjeti i egzistirati od muzike pošto im drugi poslovi u današnjoj Bosni i Hercegovini ne idu od ruke. Jedan od rijetkih mainstream bendova bivše Jugoslavije koji je od samog početka kročenja stazama rock'n'rolla zaradio vlastiti menadžment, vlastitu agenciju za promociju koncerata i vlastite fanove žneskog roda koji se dive i klanjaju snažnoj, muškoj petorci.

Stadionski rock poznat pod nazivom HIGH VOLTAGE ROCK nikad nije zvučao svježije, eksplozivnije i žešće. Pazite se, Snake Eater će da vas pojede, bejbe!

Koncert će se održati u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga) 23.9.2011. godine sa početkom u 21.00. Cijena karte je 10 KM i karte se mogu uzeti samo na ulazu u klub na dan koncerta.


objava: infoBAR
29-Jun-2011 16:51;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: