FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

BiH u drugom polufinalu Eurosonga 2011

Dino Merlin koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 56. takmičenju za Pjesmu Evrovizije u Njemačkoj nastupit će u drugom polufinalu

BiH u drugom polufinalu Eurosonga 2011

Na jučerašnjem žrijebu održanom u Dusseldorfu, gradu domaćinu ovogodišnjeg Takmičenja za Pjesmu Evrovizije, odlučeno je da će BiH nastupiti u drugom polufinalu koje je na rasporedu 12.05.2011. godine.
BiH u drugom polufinalu Eurosonga 2011 U žrijebu je učestvovalo 38 zemalja koje će se naći u polufinalnim večerima Eurosonga tj. 10. i 12. maja.

Također je odlučeno u kojoj polovini svakog polufinala će nastupiti zemlje učesnice Eurosonga 2011 kako bi delegacije pojedinih zemalja unaprijed mogle znati kada se očekuje njihov dolazak u Dusseldorf na prvu probu na sceni.

• Dino Merlin koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 56. takmičenju za Pjesmu Evrovizije u Njemačkoj nastupit će tako u prvoj polovini drugog polufinala u kojoj se nalaze i predstavnici: Austrije, Belgije, Kipra, Moldavije, Slovačke, Švedske, Holandije i Ukrajine. U drugoj polovini iste večeri nastupit će predstavnici Bjelorusije, Bugarske, Danske, Estonije, Makedonije, Irske, Izraela, Latvije, Rumunije i Slovenije.

• Za plasman u Veliko finale borit će se i predstavnici sljedećih zemalja koji će nastupiti u prvom polufinalu, 10. maja: Albanija, Armenija, Finska, Gruzija, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Švicarska, Turska, Azerbejdžan, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Island, Litvanija, Malta, Portugal, San Marino.

I ove godine direktno učešće u Velikom finalu osigurala je tzv. Velika četvorka, tj, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Španija. Predstavnicima ovih zemalja u Finalu će se pridružiti i Italija koja se nakon 13 godina ponovo vraća na Takmičenje za Pjesmu Evrovizije. U konačnici, u Finalu 56. Eurosonga koje će se održati 14. maja, za Grand Prix takmičit će se predstavnici 25 zemalja, 10 iz svakog polufinala kao i pet predstavnika gore navedenih zemalja.

Tačan redni broj nastupa za svaku zemlju učesnicu ovogodišnjeg Eurosonga biće poznat nakon žrijeba koji će se održati na sastanku šefova delegacija u martu ove godine također u Dusseldorfu.

objavio: infoBAR
18-Jan-2011 14:04;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: