FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
7-Dec-2011 14:55 

Koncert Bečke filharmonije Sarajevu

clanakKoncert tek 2014. godine


Grad Sarajevo ugostio je Joergena Francka, direktora Evropske emiterske unije (EBU). Povod sastanka je bila organizacija koncerta Bečke filharmonije u Sarajevu kojim bi se 2014. godine obilježila 100. godišnjica od početka Prvog svjetskog rata.

„Projekat kojeg želimo realizirati je koncert Bečkog filharmonijskog orkestra koji bi se trebao održati u Sarajevu na simboličnom mjestu, a naš prijedlog je da to bude Vijećnica. Koncert bi bio emitiran putem više javnih emiterskih servisa za više miliona evropskih gledatelja. Ideja ovog muzičkog nastupa i TV-produkcije nije samo obilježavanje jedne historijske tragedije već i proslava rođenja nove Evrope i novog stoljeća. Muzička poruka tog velikog i jedinstvenog evropskog događaja bi bila pozitvna, jer muzika predstavlja jezik mira“, rekao je Franck dodavši kako Javni emiterski servis BiH već sarađuje sa EBU-om na ovom projektu, a francuska i njemačka državna televizija su izrazile želju da se uključe u produkciju ovog događaja.

Gradonačelnik Behmen je istakao kako je velika čast što je Bečka filharmonija pristala da 2014. održi koncert u Sarajevu kojim bi se obilježila 100. godišnjica od početka Prvog svjetskog rata i kako je Grad Sarajevo spreman učestvovati u ovom značajnom projektu.

„Kultura treba da bude nosilac mira, ona svaku državu i grad čini onim što oni jesu. Mi u Gradskoj upravi držimo do kulture ovog grada, Sarajevo ima mnoge festivale sa kojima se možemo ponositi“, izjavio je gradonačelnik Behmen te potvrdio kako bi Vijećnica sa svojom simbolikom bila idealno mjesto za održavanje ovog koncerta.

Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: