FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Kultni njemački reper – Azad
krajem oktobra u Sarajevu

Kultni njemački reper – Azad, krajem oktobra u Sarajevu.
Ove godine hip-hop je ponovo u modi, stoga nam je veliko zadovoljstvo najaviti poklonicima ove kulture još jedan spektakularan koncert. Dosta se posljednjih mjeseci nagađalo o dolasku kultnog njemačkog repera – Azada u Sarajevo. Sada je već oficijelno! Azad u petak 28. oktobra nastupa u sarajevskom klubu Cinemas (ex Sloga).
clanakNakon višegodišnje uspješne karijere, Azad će po prvi puta nastupati u našem regionu, te smo svi skupa ponosni što je kao odredište izabrao Sarajevo. Publici će se predstaviti uz pratnju DJ-a i kolege Jeyz-a, te sa sigurnošću možemo reći da će to biti jedan istinski rap spektakl. Svi oni koji su prisustvovali prošlogodišnjem Bushido-vom koncertu u Domu Mladih, zasigurno znaju o čemu je riječ.

Azadova karijera počinje još davne 1988. godine, kada sa nekoliko istomišljenika osniva grupu Cold-N-Locco (kasnije preimenovanu u Asiatic Warriors). Potkraj devedesetih grupa se raspada, nakon čega se okreće solo karijeri. Iza njega je 9 studijskih albuma, a trenutno priprema i svoj jubilarni deseti. Između 2004. i 2006. godine, izlaze njegova 3 najpoznatija albuma – Der Bozz, One i Game Over, te sva 3 ulaze u top 10 na muzičkim listama. Svoj najpoznatiji singl Prison Break Anthem, izbacuje 2007. godine, kao soundtrack za njemačku verziju kultne američke serije, nakon čega pjesma vrlo brzo postaje broj 1 na svim relevantnim top listama. U Njemačkoj trenutno ima kultni status, idol je mlađim kolegama od kojih je najuspješniji, i sarajevskoj publici najpoznatiji – Bushido. Najupečatljiviju saradnju ostvaruje sa kolegom Kool Savasom, što dokazuje i njihov zajednički album One, koji je privukao simpatije publike širom njemačkog govornog područja.

Ulaznice za ovaj koncert biti će dostupne na dva pretprodajna mjesta u Sarajevu, a to su Skateshop Madness i Cinemas (ex Sloga), po cijeni od 20 KM (10 €). Na samom ulazu u klub cijena karte iznositi će 25 KM (12,5 €), dok će VIP ulaznice koje uključuju upoznavanje sa izvođačem biti dostupne na upit. Za one koji žele prisustvovati koncertu, a nisu iz Sarajeva te nisu u mogućnosti doći do pretprodajnih mjesta, obezbijedili smo opciju rezervacije ulaznica putem e-mail-a.

Rezervacije ulaznica i upiti za VIP ulaznice: bpmteam2011@gmail.com (ime i prezime, mjesto, broj telefona i broj ulaznica)

objava: infoBAR
02-Oct-2011 23:51;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: