FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

 

Sutra (10.06.) u Sarajevu u klubu The Basement
Fenomenalnim nastupima Arrested Development rasplesao Zagreb i Ljubljanu
Svojim hitovima „Tennesee“, „People Everyday“ , „Mr. Wendal“, ali i ostalim pjesmama iz svog hip hop opusa te još nekim obradama, članovi grupe Arrested Development rasplesali su u prethodne dvije noći Zagreb i Ljubljanu.

Obožavatelji su napokon dočekali da hip hop legende iz devedesetih dođu i održe svoje koncerte u regiji, a prema izjavama poblike vrijedilo je čekati obzirom da su priredili odlične nastupe i stvorili fenomenalnu atmosferu. Premda je prošlo desetak godina od kad su njihovi hitovi osvojili vrh top ljestvica, tekstovi i melodije tih pjesama nisu zaboravljeni, šta više oduševljena publika je svo vrijeme pjevala zajedno s bandom. Svojim koncertima dokazuju da su jedna su od najdugovječnijh svjetskih hip hop atrakcija i da šire pozitivnu energiju te poruke pune života i ljubavi.

Nažalost njihov spiritualni vođa Baba Oje nije s bandom na ovoj turneji jer je početkom godine doživio moždani udar, ali se, po izjavama benda, oporavlja i unatoč svemu želi se ponovno vratiti na pozornicu. No zato su sve od sebe dali ostali članovi - vokali Speech, Motsho Eshe, One Love i Tasha Larae uz pratnju odličnog Za’ na basu koji je uz Arrested svirao s poznatim zvijezdama – među ostalime Herbiem Hancockom, INXS, Simple Minds, Chaka Khan, The Black Eyed Peas, The Roots...), Rasa Don za bubnjevima i JJ Boogiea na gitari.

slika

Nakon odličnih koncerata u Zagrebu i Ljubljani, Arrested Development nastavlja regionalnu turneju nastupom u Sarajevu koji će se održati u klubu The Basement u petak 10. 06. 2011. a završavaju je u subotu u Beogradu. Svi oni koji žele osjetiti malo drugačiji koncert od uobičajnih u Sarajevu i atmosferu koju prave ovi vrhunski muzičari i majstori hip hopa, funka i soula svoje ulaznice mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 14,00 KM u klubu The Basement, Galeriji Boris Smoje, Shoe be do (BBI cetar) i putem portala kupikartu.ba. Na dan koncerta cijena ulaznice je 19,00 KM.

Više informacija o koncertu pogledajte na oficijelnoj najavi na infoBAR magazinu - kliknite ovdje

Objava: infoBAR
9-Jun-2011 12:47;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: