FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Adria Music Conference
Prva muzička konferencija Adria Music Conference održati će se od 02. do 05. juna u Umagu
Adria Music Conference

AMC će u svojoj prvoj godini obraditi goruće teme iz regije s naglaskom na urbanu muziku, uz svjetske izvođače kao što je REV. RUN OF RUN DMC!.
Adria Music ConferenceOd četvrtka 02. do nedjelje 05. juna ove godine održat će se prva muzička konferencija u regiji pod nazivom Adria Music Conference. AMC će u svojoj prvoj godini obraditi goruće teme iz regije s naglaskom na urbanu muziku. Mjesto susreta bit će grad Umag i ATP stadion koji će se pretvoriti u AMC muzički grad gdje će se održavati predavanja, radionice, dnevne promocije novih singlova i bendova, te veliki večernji koncerti.

onferencija će okupiti više od 30 eminentnih predavača iz regije i svijeta, a očekuje se više od 1000 sudionika.
Misija organizatora je promovisanjem urbane kulture kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete edukacije, komunikacije i umrežavanja muzičke industrije u regiji.

Cilj konferencije je pronaći odgovore na goruća pitanja industrije i aktualne teme iz svijeta glazbe. U radionicama će sudionici, između ostalog, moći naučiti kako napisati tekst za hit pjesmu, kako složiti najbolju plesnu koreografiju, naučiti DJ-irati ili producirati. Uz muzičkog TV partnera konferencije, regionalnog MTV-a, te potpunu podršku Istraturista, Grada Umaga i TZ Umaga vjerujemo da će AMC u sljedećim izdanjima postati najveća i najznačajnija muzička konferencija i centar urbane kulture u regiji, a prema uzoru na najveće u svijetu kao što je Winter Music Conference u Miamiu.

'Super je stvar da se ljudi koji rade u muzičkojj industriji mogu naći na jednom mjestu gdje razmjenjuju svoja iskustva, i to iz svih područja industrije jer inače to nemaju priliku!' rekao nam je Frx (Radio 101/MTV).

Osim radnog dijela AMC će pružiti priliku i newcomer bendovima jednako kao i etabliranim imenima hrvatske, ali i regionalne muzičke scene da se predstave na AMC live stage-u. Kao kulminacija same konferencije, čak 2 dana za redom, u petak 3. i subotu 4. juna, održat će se veliki koncerti – UMAGINATION! S ponosom već sada možemo najaviti gostovanje Rev. Runa of RUN DMC koji je osnivač najutjecajnije hip hop grupe u svjetskoj povijesti. RUN DMC je grupa koja je promijenila muzičku kulturu i širila granice urbane kulture čak i preko odjeće i obuće što se do tada nitko drugi nije usudio.

'Adria MC u svakom je slučaju jako pozitivna inicijativa jer otvara prostor za dijalog i novi oblik prezentacije muzičke industrije u vrijeme kad je to najpotrebnije. Naime, razvojem interneta, ništa nije isto kao prije. Inicijative za dijalog, komunikaciju i poticaj novih vrijednosti, posebno u regiji, u svakom slučaju su dobrodošle.' – podržao je projekt i Darko Bakić, glavni tajnik Instituta hrvatske glazbe.

Ograničeni broj promotivnih AMC paketa koji uključuju kotizaciju za konferenciju, smještaj za 4 dana te ulaznice za sve koncertne spektakle i Umagination možete pronaći po atraktivnoj cijeni već od 999kn. Više informacija o promotivnim paketima i samoj konferenciji potražite na službenoj stranici AMC-a www.adriamc.com.

Objavila: Mirta Kišak Mučnjak
5-Feb-2011 10:39;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: