FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

15 novih izvođača na SHARE konferenciji

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umjetnika iz domena savremene muzike

15 novih izvođača na SHARE konferenciji

Svoje gostovanje na SHARE konferenciji potvrdilo je još umjetnika iz domena savremene muzike. Iste večeri kada i Triki, na glavnoj bini Doma Omladine zasijaće i Metronomy, bend poznat po spektakularnim scenskim nastupima u svjetlećim odijelima. Ovaj instrumentalno elektronski sastav svoj rad naziva plesnom umjetnošću, a sljedeći skok u njihovoj plesnoj evoluciji obilježiće prepoznatljivim sintetičkim bubnjevima koji pokreću na igru. Metronomy usavršava umjetnost živih nastupa, čime dokazuju da i elektronski bendovi mogu da prirede energičan i autentičan živi nastup.

15 novih izvođača na SHARE konferencijiJoš jednu ličnu muzičku evoluciju publici Doma Omladine predstaviće i King Midas Sound. Vokal Kevin Matina koji pjeva o mraku i životu u velikom gradu, udružne je sa Roger Robinsonovim osvajanjem novih teritorija u muzici. Spoj njihovih vještina i perfekcionistički duh učinili su ih vodećim dabstep duom današnjice. Ljubitelje hausa željne inovacije obradovaće gostovanje Isolee-a na 20/44. Neki ga nazivaju microhouse majstorom, a ima i onih koje najviše interesuje njegov ukus za ambijent tehno. Istraživanjem odnosa zvuka i prostora, Isolee kreira energične i često apstraktne kompozicije, trenutno vrlo popularne na svjetskim plesnim podijumima. Jazzie B, osnivač legendarne grupe Soul II Soul nastupiće u klubu Plastik. Kreator hita “Back to life (However do you want me)” i dan danas nastupa na svjetskim turnejama pod imenom ove legendarne pjesme. Njegov aktuelni muzički rad predstavlja svojevrsno putovanje kroz život i vrijeme britanske muzičke scene. Kao magnat stare škole soula, Jazzie B eksperimentiše i sa elektronskim žanrovima i hip hopom, a njegov nastup u Plastiku predstavlja jedinstvenu priliku da se osjeti originalan duh Londonske DJ scene.
Potvrđen je i živi nastup Alex Smokea, koji će zadimljen i ezoteričan ambijent njegove muzike prenijeti na podijum Tjuba. Jedan od 50 svjetski najtražneijih DJ projekata - Motor City Drum Ensemble, nastupiće na 20/44, a potvrđeni su i nastupi Martineza, Matthew Hoaga, 8bitch aka Nightwave, Chateau Flight, kao i popularnog beogradskog rok tria Petrol i slovenačkog kolektiva Tetkine radosti. Ovu su samo neki od 50 do sada potvrđenih izvođača koji će nastupiti na SHARE by night with Tuborg.

SHARE konferencija trajaće od 7. do 9. aprila. Dom Omladine je centralna lokacija SHARE by day platforme, gdje po prvi put u regionu gostuju vodeći stručnjaci iz Google-a i MIT instituta, kreator internet kampanje iz tima Baraka Obame, poslanici Piratske Partije i mnogi drugi.

Premijeran nastup Trikija u Beogradu, ikone elektronske muzike kao što su Carl Craig, Josh Wink, Fabio i MJ Cole, avangardni Beardyman, Murcof & AntiVJ, kao i vodeći elektro rok bendovi ‘Does It Offend You, Yeah?’ i Jamaica, neki su od već objavljenih gostovanja SHARE by night with Tuborg programa.
Jedinstvena SHARE narukvica predstavllja ulaznicu za sva dnevna i noćna dešavanja, što čini više od 100 predavanja, radionica i izložbi, kao i 50 nastupa vodećih elektronskih muzičara.
Pojedinačne ulaznice moći će da se kupe samo na veče događaja.

Više informacija o programu i ulaznicama dostupno je na www.shareconference.net, a sve dodatne informacije o tome na koji način doći do ulaznice možete dobiti na www.tuzlalive.org ili preko kontakata na info@tuzlalive.org i tel. 062-761-331.

Prva SHARE konferencija koju u Beogradu pokreće fondacija ’State of Exit’ održava se od 7. do 9. aprila. Dom Omladine je centralna lokacija edukativne SHARE by day platforme, gde će prvi put u regionu nastupiti međunarodne zvijezde internet i društvenog aktivizma: vodeći stručnjaci iz Google-a i MIT instituta, kreator internet kampanje iz tima Baraka Obame, poslanici Piratske Partije i mnogi drugi. Po prvi put na našim prostorima otvoriće se više od 20 novih tema i sadržaja o slobodi govora, zaštiti ljudskih prava na internetu, slobodnoj informaciji i novim medijima koji stvaraju promjene u društvu i muzičkoj umjetnosti.

Scena klubova kao što su Tube, Gun, KC Grad, Plastik, Mint i drugi predstavljaju bine SHARE by night with Tuborg programa. Velikani elektronike: Carl Craig, Fabio i MJ Cole, avangardni nastupi Beardyman-a i Murcof & AntiVJ, ali i vodeći elektro rok bendovi poput ‘Does It Offend You, Yeah?’ i Jamaica, samo su neka od do sada potvrđenih gostovanja. Jedinstvena narukvica predstavlja ulaznicu za preko 100 zabava, koncerata i predavanja.

objava: infoBAR.ba magazin
sponzorisani članak
29-Mar-2011 17:21;
Izdvojeno:
barometar

Promocija kreće iz Sarajeva

barometar

autor: Ivan Čavlović; Izdavač: Institut za muzikologiju Muzičke akademije u Sarajevu.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: