FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
„OTOK“ prva Grčka i najgledanija serija u regiji
„OTOK“ prva Grčka i najgledanija serija u regiji
Priča o ljubavi i patnji u vremenu Drugog svjetskog rata , razdvojenosti i strahu, nastala prema istinitim dešavanjima sa otoka Spinalonga, kolonije gubavaca.
Prvi put, zahvaljujući TV1 i Mreži, gledatelji u našoj zemlji na jesen imat će priliku pratiti jednu grčku seriju, popularnu ljubavnu dramu iz 2010-te, „Otok“. Serija je zabilježila nevjerovatan uspjeh, ostvarivši nevjerovatnu gledanosti od 86%, što znači da je cijela grčka nacija strastveno pratila priče sa otoka. Ova najgledanija serija ujedno je i najskuplja tv produkcija do sada rađena na tržištu Grčke a za nju je utrošeno 4 miliona Eura.

Serija Otok (eng."The Island", grč.„To Nisi“) nastala je na osnovu istoimene knjige, bestselera 2009.godine, autorice Victorie Hislop, britanske književnice i novinarke. Njena ljubavna priča sa otoka imala je gotovo 850 000 čitatelja u Velikoj Britaniji, a knjiga se prodavala u preko 17 zemalja svijeta. Hollywood je autorici ponudio značajnu iznos za ekranizaciju ovog djela, ali ipak Victoria se odlučila da se serija snima u Grčkoj.

Zadatak da roman pretvorti u tv priču imala je scenaristkinja Mirella Papaoikonomou, koja je kreirala 26 epizoda, produkcijski složneih o čemu svjedoči i podatak da je u prosjeku po epizodi utoršeno 150 000 Eura. U seriji se pojavljuje čak 300 glumaca, a zaigrala su najpoznatija imena poput: Stelios Mainas, Katerina Lechou i Aimilios Cheilakis. Za sve uloge korišteno je preko 2000 kostima.

Serija "Otok" je priča o ljubavi i bolu, razdvojenosti i strahu. Riječ je o fikciji koja se temelji na istinitim događajima na otoku Spinalonga, na Kreti.
Otok Spinalonga u vrijeme Drugog svjetskog rata smatran je otokom gubavaca. Serija nas vodi kroz istinite događaje i činjenice, a likovi svojom odličnom glumom savršeno bilježe svu istoriju tog kraja.

Priča počinje u Londonu gdje glavni lik, Alexis Fielding, odlučna mlada žena želi da otrkije više o prošlosti svoje majke Sophie, iz perioda kada je živjela na Spinalongi, a koja je obavijena velom tajni.
Alexisino istraživanje odvest će je na otok na kojem će joj stari porodični prijatelj ispričati historiju njene porodice tri posljednje generacije. Porodična priča je upotpunjena detaljima odnosa između dvije sestre, Marie i Anne, koje svojim različitim karakterom, igraju dosta različite uloge u seriji.

Na Otoku žive ljudi zarobljeni iza zidova tvrđave. Priča je to o porodicama, o ljubavima osuđenim na propast, odbačenosti i razarajućim tajnama. Kroz nju upoznajte uskoumnost zdravih osoba i duh preživljavanja u prljavštini.
Opaska serije je univerzalna i upućena čovječanstvu: kroz vijekove patimo od različitih bolesti, ali uvijek imamo iste predrasude. To je naša najveća bolest! Bolest uma.

objava: infoBAR magazin
22-Aug-2011 14:59;
Izdvojeno:
barometar

Zvanični konkurs za prijavu filmova otvoren do 15. marta

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: