FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Dio obale jezera Modrac doveden u ZELENO

Očišćeno je nekoliko kilometara obale, a bilans ove dvodnevne akcije čiščenja je preko 350 kesa, od po 100L, prikupljenog smeća.

Dio obale jezera Modrac doveden u ZELENO

Kako je infoBAR pisao prije više od 30 dana jezeru Modrac je prijetila katastrofa. Apel za čišćenje jezera Modrac prihvatilo je mnogo organizacija i krenulo se u akciju čišćenja dijela obale jezera koja je uspješno završena!

Dio obale jezera Modrac doveden u ZELENO Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika čiste prirode ova lokacija koja je zbog velike količine otpada ranije bila „markirana crvenom bojom“, ovom akcijom je dovedena u “zeleno”.

Uz Centar za ekologiju i energiju, obalu jezera, su čistili učenici OŠ “Kiseljak“, mještani i predstavnici Mjesne samouprave Kiseljak, Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i predstavnici romskih udruženja,predstavnici Novog ekonomskog pokreta a raduje i činjenica da se veliki broj mladih odazvao na akciju.

Očišćeno je nekoliko kilometara obale, a bilans ove dvodnevne akcije čiščenja je preko 350 kesa, od po 100L, prikupljenog smeća.

Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno Obala jezera dovedena u Zeleno


Izuzetno veliki doprinos u akciji čišćenja dala je Služba za komunalne poslove mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“, a na očišćenom dijelu obale, Centar za ekologiju i energiju, je postavio 10 klupa, 5 stolova, 10 kanti za smeće i informativnu tablu.
Vrijednost akcije su prepoznali Turistička zajednica TK, Bihaćka pivovara Bihać, Menprom- Mesna industrija Tuzla, Prerada i promet mlijeka Tuzla, Klas Sarajevo. Od srca se zahvaljujemo.
Građanima preporučujemo da prvomajske praznike provedu na Kiseljaku, sada čistom dijelu obale Jezera Modrac, mjestu kao stvorenom za porodične izlete, ali i apelujemo da otpad i smeće odlože na zato predviđena mjesta i tako daju doprinos na očuvanju i zaštiti okoliša.
Jedno je sigurno – uspješno dovršenom akcijom poslana je dobra poruka, ali i utvrđena obaveza za budućnost.

Objava: infoBAR magazin
25-Apr-2011 15:45;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: