FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici

Više od 300 izviđača krenulo je na izviđačku stazu U SUSRET PROLJEĆU

Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici

Više od 300 izviđača krenulo je na izviđačku stazu U SUSRET PROLJEĆU uz podršku više od 100 volonterskog osoblja iz grada domaćina, a cilj je bio pronaći 5 kontrolnih tačaka u gradu na kojima su izviđači kroz različite igre i takmičarske discipline (signalizacija, čvorologija, prva pomoć, eko-test ...) pokazivali svoje znanje i spretnost.
Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u ZeniciCjelodnevno druženje koje je Savez izviđača općine Zenica tradicionalno organizovao u svome gradu, pokazalo je na najbolji mogući način da djeca, adolescenti i mladi iz različitih sredina mogu i žele da djeluju zajedno. Da je izviđaštvo danas jedina alternativa koja zbližava ljude i odvaja ih od ulice dokaz je 69 ekipa iz slijedećih gradova : Doboj-Istok, Ilidža, Ilijaš, Konjic, Ljubače, Mostar, Nemila, Orahovica-Nemila, Prnjavor, Sarajevo, Tuzla, Tešanj , Vareš, Zenica, te 18 ekipa iz zeničkih osnovnih škola. Važno je učestvovati ali koristimo priliku da pomenemo i najuspješnije:

U konkurenciji zeničkih osnovnih škola:
1. mjesto ekipa OŠ «Mak Dizdar» Zenica
2. mjesto OŠ »Musa Ćazim Ćatić 3« Zenica
3. mjesto OŠ »Musa Ćazim Ćatić « Zenica

U konkurenciji Jata poletaraca Saveza izviđača općine Zenica
1. mjesto Jato « čupavci narandžasti” OI "Smet" Zenica
2. mjesto Jato « Plavi anđeo” OI "Lisac" Zenica
3. mjesto Jato “TNT” OI "Lisac" Zenica

U konkurenciji Izviđača
1. mjesto «Hercegovci» OI «Stari Grad» Mostar
2. mjesto «Hippy» OI «Lisac» Zenica
3. mjesto «Anđeli i demoni» OI "Lisac" Zenica

Projekcijom filma u multiplexu Ekran Zenica za članove gostujućih patrola
"Grozan ja 3D / Despicable me 3D" od kojih većina u svome gradu nema mogućnost odlaska u kino, te performansom
"Pronađimo Japan u srcu" završena je
šesta po redu manifestacija „U SUSRET PROLJEĆU“ .
Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici Izviđaćko ekološko takmičenje U SUSRET PROLJEĆU u Zenici

Kako je istakao gosp. Almir Šahinpašić, direktor NLB Tuzlanske banke, ovo je simboličan doprinos očuvanju i uređenju sarajevske oaze. „Moram priznati da mi se veoma svidjela ideja uređenja Parka-šume Mojmilo. Pošumljavanje zelene oaze koja je građanima svakodnevno dostupna za odmor i sportsko-rekreativne aktivnosti direktno doprinosi kvaliteti života svih građana Sarajeva, stoga nam je veliko zadovoljstvo što smo bili u mogućnosti pružiti svoj doprinos razvoju ovog projekta.“

Gosp. Damir Hadžić, načelnik općine Novi Grad u povodu doniranja sadnog materijala od strane NLB Tuzlanske banke istakao je: "Zadovoljstvo je kada čujemo da su i ostali subjekti iz zajednice prepoznali značaj zelene oaze na lokalitetu Park-šume Mojmilo koja predstavlja kapitalni projekat Općine Novi Grad Sarajevo u svrhu unapređenja životne sredine od značaja za građane Općine i Grada Sarajeva. Na Svjetski dan zdravlja sadnjom odraslih sadnica zajednički doprinosimo razvijanju partnerstva, zatim podizanju nivoa ekološke svijesti i društvene odgovornosti i vežemo se za rješavanje globalnih problema sa ciljem unapređenja kvalitete življenja."

NLB Tuzlanska banka nastoji biti siguran partner lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. Jedna je od vodećih finansijskih institucija na području Federacije BiH. Banka pruža kompletan servis finansijskih i konsalting usluga pravnim licima i građanima. NLB Tuzlanska banka je članica NLB Grupe, najveće slovenačke međunarodne finansijske grupacije koju čini: 12 banaka, 10 lizing preduzeća, 10 finansijskih organizacija za finansiranje međunarodne trgovine, 5 osiguravajućih kuća i organizacija za upravljanje kapitalom i 14 članica aktivnih u ostalim djelatnostima.

Objava: infoBAR magazin
sponzorisani PR članak
11-Apr-2011 17:23;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: