FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina

Akciju mogu podržati svi građani koji u našoj bašti žele posaditi svoju sadnicu koja bi ih u narednom periodu podsjetila na proljeće u Ka5aN Cafeu
Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina

Osoblje Ka5aN Cafea prvog social network cafea u Sarjevu i BiH je pokrenulo akciju čišćenja i uljepšavanja zelenih površina centralne urbane sredine. Prvog dana akcije je posađeno proljetno cvijeće, te dvije sadnice sjevernoameričke thuje koje će uljepšati izgled okoline te Ka5aN Cafea.

Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površinaZa učešće u ovoj akciji su pozvani svi posjetioci Ka5aN Cafea, prvenstveno programeri, bloggeri i social network manageri koji većinu radnog vremena provode sjedeći ispred računarskog lcd zaslona.

Voditelj tima Ka5aN Cafea, Ibrahim Kapetanović povodom akcije uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina je istakao:
„Akciju mogu podržati svi građani koji u našoj bašti žele posaditi svoju sadnicu koja bi ih u narednom periodu podsjetila na proljeće u Ka5aN Cafeu. Zbog toga se tim Ka5aN Cafea obavezuje da će svim učesnicima poslužiti ugodna bezalokoholna pića tokom trajanja akcije dok će najaktivniji učesnik dobiti punu besplatnu uslugu u trajanju od sedam dana.“.

Tokom trajanja akcije, ispred Ka5aN Cafea će biti postavljene oznake koje jasno ukazuju na zabranu gaženja trave, kidanja i lomljenja sadnica te bacanja otpadaka.
Ovim eko akcijom tim Ka5aN Cafea pokazuje kako želi biti dobar domaćin lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. Projekt čišćenja i uljepšavanja urbanih zelenih površina je simboličan doprinos građanima koji opterećeni bukom i gradskom vrevom sve više mir pronalaze u skrivenim zelenim gradskim baštama cafea.

Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina Ka5aN Cafe u akciji uljepšavanja i čišćenja urbanih zelenih površina

Kako je istakao gosp. Almir Šahinpašić, direktor NLB Tuzlanske banke, ovo je simboličan doprinos očuvanju i uređenju sarajevske oaze. „Moram priznati da mi se veoma svidjela ideja uređenja Parka-šume Mojmilo. Pošumljavanje zelene oaze koja je građanima svakodnevno dostupna za odmor i sportsko-rekreativne aktivnosti direktno doprinosi kvaliteti života svih građana Sarajeva, stoga nam je veliko zadovoljstvo što smo bili u mogućnosti pružiti svoj doprinos razvoju ovog projekta.“

Gosp. Damir Hadžić, načelnik općine Novi Grad u povodu doniranja sadnog materijala od strane NLB Tuzlanske banke istakao je: "Zadovoljstvo je kada čujemo da su i ostali subjekti iz zajednice prepoznali značaj zelene oaze na lokalitetu Park-šume Mojmilo koja predstavlja kapitalni projekat Općine Novi Grad Sarajevo u svrhu unapređenja životne sredine od značaja za građane Općine i Grada Sarajeva. Na Svjetski dan zdravlja sadnjom odraslih sadnica zajednički doprinosimo razvijanju partnerstva, zatim podizanju nivoa ekološke svijesti i društvene odgovornosti i vežemo se za rješavanje globalnih problema sa ciljem unapređenja kvalitete življenja."

NLB Tuzlanska banka nastoji biti siguran partner lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. Jedna je od vodećih finansijskih institucija na području Federacije BiH. Banka pruža kompletan servis finansijskih i konsalting usluga pravnim licima i građanima. NLB Tuzlanska banka je članica NLB Grupe, najveće slovenačke međunarodne finansijske grupacije koju čini: 12 banaka, 10 lizing preduzeća, 10 finansijskih organizacija za finansiranje međunarodne trgovine, 5 osiguravajućih kuća i organizacija za upravljanje kapitalom i 14 članica aktivnih u ostalim djelatnostima.

Objava: infoBAR magazin
sponzorisani PR članak
20-Apr-2011 12:00;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: