FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
22-Nov-2011 10:46 

Edukacija učenika prvih razreda tuzlanskih srednjih škola

clanak

Povodom nedovoljne posvećenosti temi o zaštiti životinja Udruženje za zaštitu životinja „Regnum animalia“ organizuje edukaciju učenika prvih razreda tuzlanskih srednjih škola o zaštiti životinja i prirodnih staništa životinja.

Edukacija počinje 23. novembra i obuhvatiće 16 tuzlanskih srednjih škola. Cilj ove edukacije je buđenje svijesti kod mladih osoba o pravima životinja i njhovoj zaštiti.

Sama edukacija obuhvata predavanja o zaštiti životinja i njihovih prirodnih staništa kao i samostalan rad učenika koji će imati priliku da utvrde probleme, njihove posljedice ali i da uz pomoć edukatora dođu do rješenja tih problema. Pored toga učenici će imati priliku da da razviju interakciju sa stručnim osobama i da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Educiranje mladih o humanosti prema životinjama uključuje razvijanje ljubavi, poštovanja, odgovornosti i brige prema životinjama, ali i svim živim bićima, pomaže da se mladi približe svijetu prirode životinja. Zaštita životinja podrazumjeva usvajanja saznanja o životinjskoj prirodi i poštovanja različitosti pojedinih vrsta. Postepenim ulaženjem u svijet prirode, u mladima se budi svijest i počinju prirodu posmatrati drugim očima. Na taj način stvara se pozitivan stav o dobrobiti životinja i značaju zaštite, te saznanje da životinje nisu opasne za ljude, nego da su korisne u prirodi.

Donošenjem Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja Bosna i Hercegovina je učinila krupan iskorak prema povećanju odgovornosti prema životinjama i standarda njihovog držanja i iskorištavanja. Međutim, za sprovođenje i poštovanje Zakona potrebna je edukacija svih građana i njihova spremnost na saradnju, jer svi mi dolazimo u direktan ili indirektan kontakt sa životinjama.

Udruženje za zaštitu životinja "Regnum Animalia" Tuzla
TEL: +387 61 888 466

infoBAR
22-Nov-2011 10:46 ;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: