FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Dom malih pod nazivom „THALIA“

Dom malih pod nazivom „THALIA“
Proces stvaranja odgovornog i svjesnog pojedinca, a samim tim zdravijeg društva, počinje od najranije dobi - od djetinjstva. Svjesni činjenice da se Sarajevo i Bosna i Hercegovina nose sa sve većim problemom kršenja dječijih prava kao što su: zapostavljenost djece, manjak sportskih terena, kreativnih prostora za igru i učenje, itd., asocijacija Bezdan, zajedno sa prijateljima iz Italije, pokrenula je Dom malih pod nazivom „THALIA“.

clanakProjekat Dom za male „THALIA“ nastao je iz potrebe da se djeci i mladima ponudi što kvalitetniji kulturno-socijalni život u cilju usmjeravanja razvoja djeteta ka društveno osvještenom i odgovornom pojedincu, što bi nam u konačnici osiguralo humanije društvo, tj. društvo koje je utemeljeno na osnovnim ljudskim vrijednostima, društvo koje cijeni i prihvata drugog i drugačijeg i koje njegujući bogatstvo različitosti tako karakteristično za područje Bosne i Hercegovine, učestvuje u stvaranju sretnije, mirnije i bogatije Evrope.

"Kroz ovaj projekat želimo razbiti predrasude i ujediniti bogatstvo različitosti kojim se Bosna i Hercegovina vijekovima ponosi. Također želimo djeci omogućiti da kažu šta misle, žele, o čemu sanjaju i u kakvom društvu žele da odrastaju, da imaju pravo na igru, da uče o sebi i drugima i da aktivno kroz umjetnički izraz javno iskazuju svoje mišljenje o svijetu oko njih", za infoBAR magazin rekli su iz agencije Bezdan.

Dom za male „THALIA“ nudi: dramsku, ekološku, sportsku i likovnu radionicu. Radionice će se održavati 4 puta u sedmici u prostorijama Organizacije (ulica: Zagrebačka 18).
Teme radionica biraće se tako da kod djece sistematski podižu nivo svijesti o bitnim stvarima kao što su: pitanja morala i etike, zaštita prirode, konzumiranja narkotika, poremecaji u ishrani, dječija prava.

Pored praktičnih časova na kojima bi obrađivale ove teme, planirano je da svaka radionica organizuje i dodatne aktivnosti, kao što su odlazak na pozorišne predstave za djecu i mlade, posjeta likovnim izložbama, gledanje filmova o ekologiji i zaštiti čovjekove sredine, učestvovanje u sportskim takmičenjima i sl.

Ukoliko mislite da je THALIA najbolje mjesto da izrazite Vašu kreativnost pišite na info@sprofondo.ba ili pozovite 033/611-282 ili 061/812-157.

objava: infoBAR
28-Sep-2011 15:13 ;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Pročitajte u Društvo-u i:

barometarNe kradite mi emocije!

barometarEdukacija učenika prvih razreda tuzlanskih srednjih škola

barometarInicijativa mladih za zaštitu životinja
Osnivanje udruženja

barometarDom malih pod nazivom THALIA
Napravimo odgovorne i svjesne pojedine

barometarAkcija protiv podjela
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH
barometarNovčana nagrada za nestale pse
Iz jahačkog kluba nestala su dva psa
barometarInternet park u Sarajevu
Usluga surfanja besplatna.
Fb preporuke: