FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Akcija uređenja jezera Modrac

Druga u nizu proljetnih akcija čišćenja jezera Modrac-ovaj put 5. juna za Svjetski Dan zaštite okoliša

Akcija uređenja jezera Modrac
„Centar za ekologiju i energiju“ zajedno sa Mjesnom samoupravom Kiseljak i Udruženjem izviđača „Duga“ realizovao je i drugu u nizu proljetnih akcija čišćenja jezera Modrac-ovaj put 5. juna za Svjetski Dan zaštite okoliša.

U nekoliko sati koliko je akcija čišćenja trajala brzo smo napunili 10-ak kesa za smeće, i doveli dio obale u red. Sve nas koji smo čistili raduje da je obala bila dosta uredna i nije trebalo puno da se očisti i omogući posjetiocima da imaju bolje uslove za odmor i rekreaciju.

Ovaj put Centar za ekologiju i energiju je na obali jezera postavio još 4 stola i klupe za odmor i 4 eko table sa porukama i apelima budućim gostima jezera Modrac, da smeće odlažu u kante i kontejnere i na taj način sačuvaju prirodu ovog turističkog mjesta.

Cilj ove ali i svih narednih akcija je poticanje stanovništva i lokalne samouprave na bolju zaštitu životne sredine, skretanje pažnje javnosti na loše navike nepropisnog bacanja smeća, poticaj zdravih navika ali i privlačenje izletnika i turista. Apelujemo na sve ribolovce i ljubitelje prirode da malo vremena posvete zbrinjavanju otpada, ali i da opomenu druge ukoliko primjete da se ne ponašaju u skladu sa „zakonima prirode“ i ostavljaju smeće poslije svog boravka u prirodi.

ODBACIMO STARE NAVIKE –NEKA JEZERO MODRAC BUDE čISTO!!!

Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac Akcija uređenja jezera Modrac


Izuzetno veliki doprinos u akciji čišćenja dala je Služba za komunalne poslove mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“, a na očišćenom dijelu obale, Centar za ekologiju i energiju, je postavio 10 klupa, 5 stolova, 10 kanti za smeće i informativnu tablu.
Vrijednost akcije su prepoznali Turistička zajednica TK, Bihaćka pivovara Bihać, Menprom- Mesna industrija Tuzla, Prerada i promet mlijeka Tuzla, Klas Sarajevo. Od srca se zahvaljujemo.
Građanima preporučujemo da prvomajske praznike provedu na Kiseljaku, sada čistom dijelu obale Jezera Modrac, mjestu kao stvorenom za porodične izlete, ali i apelujemo da otpad i smeće odlože na zato predviđena mjesta i tako daju doprinos na očuvanju i zaštiti okoliša.
Jedno je sigurno – uspješno dovršenom akcijom poslana je dobra poruka, ali i utvrđena obaveza za budućnost.

Objava: infoBAR magazin
29-Oct-2011 15:39;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: