FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH u akciji protiv podjela
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH u akciji protiv podjela
Inicijativa mladih za ljudska prava BiH u srijedu 17. i četvrtak 18. augusta 2011. od 11 do 14 sati na Trgu fra Grge Matića (ispred Katedrale) uključit će se u akciju prikupljanja knjiga za biblioteku Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje, koja se provodi širom zemlje pod pokroviteljstvom Svetozara Pudarića, potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.
U ponedjeljak 15.08.2011. u Gornjem Vakufu – Uskoplju simboličnim darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika Pudarića, počela je akcija u kojoj do 01.09.2011. učestvuje više nevladinih organizacija iz Mostara, Tuzle, Zenice i Sarajeva.

„Pozivamo naše građane i građanke da simboličnim darivanjem knjiga iz svojih privatnih biblioteka doprinesu stvaranju fonda koji će doprinijeti izgradnji veza među mladima Gornjeg Vakufa – uskoplja, koji zbog brojnih političih previranja nemaju Gradsku biblioteku“, istakli su aktivisti i aktivistice Inicijative, te naglasili kako ih raduje da njihova akcija pomaže vršnjacima u podijeljenoj sredini koji se uprkos nacionalnim podjelama kroz aktivnosti Omladinskog centra grade odnose kroz toleranciju i prijateljstvo. „Ako već zbog politike žive u podijeljenom gradu i školuju se po nacionalnoj osnovi odijeljenim programima, želimo im pomoći u nastojanjima da se povežu kroz knjige i druge kulturne sadržaje Omladinskog centra“, ističu iz Inicijative sa željom da im se posebno vršnjaci pridruže u akcijama koje mijenjaju bh. društvo na bolje.

Nove knjige koje će biti prikupljene ovom akcijom značit će mladim Gornjeg Vakufa-Uskoplja mnogo, pogotovo zbog činjenice da će se po prvi put na policama naći novi naslovi za lektiru, stručne knjige, beletristika i brojna druga literatutra. Detalje akcije moguće je pratiti i putem društvene mreže Facebook jer je oformljena grupa „Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za G. Vakuf“.

Svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti donijeti knjige u toku dvodnevne akcije iste mogu donijeti u kancelariju Inicjative mladih za ljudska prava BiH do 01.09.2011. (Mula Mustafe Bašeskije 8/4).

Akcija traje do 1. septembra 2011. Uključite se!

objava: infoBAR magazin
16-Aug-2011 12:02;
Izdvojeno:
barometar

Projekat razvoja ekološki održivih solucija iz oblasti dizajna i arhitekture BiH

barometar

Povodom sve veće pojave nezbrinutih životinja na našim ulicama udruženje za zaštitu životinja „Regnum Animalia“ je pokrenulo peticiju pod nazivom „ZA AZIL“.

barometar

Krali su mi humanitarnu u ratu, kradu mi pravo na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava... Kradu mi sve što u životu nemam... Ne kradite mi emocije!!

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: