FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
24-Oct-2011 12:10 

Tri banjalučka bisa za BNP Zenica

Tri banjalučka bisa za BNP Zenica
Bosansko narodno pozorište Zenica gostovalo pred prepunom dvoranom banjalučkog Gradskog pozorišta Jazavac u subotu, 22.10. u okviru trećeg Međunarodnog festivala mladog glumca Zaplet 03 sa predstavom Sex, laži i divlje guske.

clanak Predstava Sex, laži i divlje guske je rađena po tekstu Woody Allena. Režiju potpisuje Lajla Kaikčija, rediteljica BNP-a Zenica. Glumac Nerman Mahmutović koji u predstavi tumači lik Hala je, zahvaljujući glasovima publike, dobio nagradu „Glumac večeri“. Banjalučka publika nije krila oduševljenje i pozitivne utiske koje su na njih ostavili Zeničani, te su njihovu izvedbu nagradili gromoglasnim aplauzom i pozivom na treći bis. Ovo je prvo gostovanje BNP-a Zenica u Banja Luci nakon 21. godinu. Posljednji put zeničko pozorište je gostovalo u Banja Luci 22.10.1990. godine sa predstavom Braća Karamazov koju je režirao Gradimir Gojer.

objava: infoBAR
24-Oct-2011 12:10;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: