FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Sanel Redžić osvojio 2. mjesto u Italiji

Sanel Redžić osvojio 2. mjesto u Italiji
17. internacionalno takmičenje u sviranju klasične gitare Città di Mottola u okviru 19. internacionalnog festivala gitare „Mottola guitar festival“ održalo se u Italiji, u gradu Mottola.
U okviru takmičenja participiralo je 30 gitarista iz cijelog svijeta do 35. godine starosti. U 2. krug takmičenja prošlo je 8 gitarista, dok se u finalu taj broj smanjio na 4 gitarista. 

Finalisti takmičenja bili su Argentinac Esteban Gonzales Carbone, Poljak Tomasz Fechner,  Izraelac Tal Hurwitz i Bosanac i Hercegovac Sanel Redžić.

Esteban Gonzales Carbone osvojio je 1. mjesto, dok je Redžić osvojio 2. mjesto, a Tomasz Fechner osvojio je 3. mjesto.

Sanel Redžić je nedavno održao svoj diplomski koncert u Weimaru čime je finalizirao svoj studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji “Franz Liszt” summa cum laude. Od oktobra tekuće godine, Redžić počinje Master studij na spomenutoj akademiji u klasi Ricarda Gallena.

Redžić je dobitnik 18 internacionalnih nagrada, od čega je 8 prvih nagrada. 2009. godine osvojio je 1. mjesto u Kutnoj Hori, češka. 2010. godine osvojio je 1. mjesto na takmičenju "Scharpach" u Oberhausenu, Njemačka, a 2011. godine na takmičenju za klasičnu gitaru "Guitarmania" u Lisabonu, Portugal.

28. juna 2011. godine, Redžić je održao koncert u českom gradu Kutna Hora. U koncertnoj sezoni 2011./12. Sanel Redžić nastupit će u Njemačkoj, Indiji, Tajlandu, Filipinima, SAD-u, Italiji, Španiji, Portugalu, Holandiji, te Južnoj Americi. U septembru 2011. godine, Redžić će održati koncert u svom rodnom gradu Tuzla.

objava: infoBAR
17-Jul-2011 14:19;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: