FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
18-Nov-2011 12:45 

Poznati književnici gostovali u Centru „S...“

clanak

Nermina i Irma odrecitovali pjesme koje su same napisale


Književnici Sabah Al-Zubeidi iz Iraka i Darko Habazin iz Srbije, bili su gosti XI književne večeri u okviru projekta „Književnik u gostima“, koja se održala 17.novembra sa početkom u 19:00 sati, u Centru „S...“ NVO altruista „SVJETLO“.

Književnici su predstaviti djela iz svog književnog opusa, na arapskom i jeziku koji se govori u regionu. Ovom prilikom i članovi NVO altruista „SVJETLO, Nermina Durmišević i Irma Juhić, potaknuti književnim večerima i susretima sa književnicima , prisutnima su odrecitovali pjesme koje su same napisale.

Književnoj večeri u Centru „S...“ prisustvovali su i članovi literarne sekcije Srednje Ekonomske škole, sa profesoricom Dženanom Tanović-Hamzić.

Književnici Sabah Al-Zubeidi i Darko Habazin, danas, 18.novembra bit će gosti Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i sa učesnicima održati poetski čas.

Izuzetno nam je drago da se nastavlja uspostavljena saradnja sa Srednjom ekonomskom školom i Srednjom školom za okoliš i drvni dizajn a saradnja ima za cilj razvoj filantropije i socijalnu uključenost.

NVO altruista „SVJETLO“ i „DIOGEN“ pro kultura magazina potpisali su 30. Novembra 2011. godine Ugovor o realizaciji projekta „Književnik u gostima“. Projekat „Književnik u gostima“ ima za cilj približavanje raznih književnih formi neposrednoj percepciji kod mladih s umanjenim sposobnostima. Projekat je volonterski, realizuje sa vlastitim sredstvima i u partnerstvu, što čini dodatne vrijednosti.

Gostovanje književnika Sabaha Al_zubeida i Darka Habazina odvija se i u oklviru kampanje „KOMUNICIRAJMO, MI ČINIMO ČUDA 4“, kampanje koja kroz realizaciju niza javnih događaja ima za cilj bolju društvenu prihvatljivost osoba s umanjenim sposobnostima.

infoBAR
18-Nov-2011 12:45 ;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: